• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Brøndby har sagt farvel til fem spillere, og et par af profiler er også på vej væk. Alligevel vil Brøndby ikke gå shopamok i sommervinduet.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Brøndby har meldt ud, at de siger farvel til fem spillere, der ikke får forlænget deres kontrakter. Det efterlader dem med blot 14 markspillere i førsteholdstruppen og 19, hvis man tæller Daniel Norouzi, Dario Dumic, Brent McGrath, Franck Semou og Mathias Larsen fra A Talenttruppen med. Hvis du dertil lægger, at Martin Bernburg er kronisk skadet, mens Michael Krohn-Dehli og Mike Jensen formentlig forlader klubben i løbet af sommeren, har du en historisk smal Brøndby-trup i både kvalitet og kvantitet.

Klubbens direktør Jan Lockhart har meldt ud, at der ikke kommer markante forstærkninger udefra, fordi der simpelthen ikke er økonomi til det, og derfor regner Ole Bjur også primært med at styrke holdets bredde. Primært nedefra.

- Lad os slå fast med det samme, at vi ikke bliver ekstremt aktive i dette transfervindue. Det har vi ikke økonomi til. Vi har ikke penge til at betale det helt store i transfers, og derfor kigger vi også på transferfrie emner, selv om jeg også vil understrege, at en kontraktfri spiller ikke nødvendigvis er billigere, da han kan have nogle krav i form af løn og sign-on-fee. Vi ser på den samlede økonomi i en spiller.

- Vi har et par spillere nedefra, der bliver seniorer og som allerede har snuset til førsteholdet (René Joensen og Jannik Skov Hansen red.), og så har vi en forventning om, at Daniel Norouzi og Dario Dumic fra A Talenttruppen vil komme endnu mere med på holdet. Derudover har vi Patrick Olsen og Frederik Holst, der stadig har et år tilbage på U/19-holdet, men som også kan komme til at spille en rolle i den kommende sæson, siger Ole Bjur til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: Brøndby lytter til Krohn-Dehli-bud

Brøndbys fokus på spillere af egen avl betyder dog ikke, at de ikke er på udkig på transfermarkedet. Ole Bjur leder som altid efter den rigtige spiller til den rigtige pris, og det vil primært være i forsvaret og på den defensive midtbane, de kigger. For Jan Frederiksen, Mikael Nilsson og Oluwafemi Ajilore efterlader sig naturligvis et hul.

- Vi skal selvfølgelig sørge for at have spillere nok, men vi skal ikke have helt så mange spillere i næste sæson. Defensivt kunne vi godt antalsmæssigt være bredere, end vi er. Så det er primært i vores fireback-kæde og på den defensive midtbane, vi kigger. Der kunne selvfølgelig også være en interessant angriber, der pludselig blev en mulighed, og så vil vi selvfølgelig slå til, hvis prisen er rigtig. Vi er meget bevidste om, hvad vi kigger efter, og hvor vi gerne vil styrke holdet, og så må vi se, hvad det ender med, siger Bjur.

Brøndby havde i øvrigt mulighed for at give debut til en sjette spiller af egen avl i dette forår i aftes, da de mødte Lyngby. Forsvareren Mads Nielsen var udtaget til truppen og kunne have efterfulgt Daniel Norouzi, Jannik Skov Hansen, Patrick Olsen, René Joensen og Frederik Holst, der alle har fået debut i foråret. Men det var ikke i denne omgang, at debuten kom for unge Nielsen, der ikke kom på banen i Brøndbys 0-1 nederlag.