• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet

Brøndby-chef om corona-dagen: Kahlenberg overtog fra Daniel Agger

Foto: Getty Images

I dagens udgave af Tipsbladet får du et indblik i, hvordan tingene pludselig begyndte at tage fart i Brøndby, da den corona-smittede Thomas Kahlenberg sms'sede fodbolddirektør Carsten V. Jensen.

Af Tipsbladet

Mens de fleste nok ser den første dag med de store konsekvenser af coronavirussen som onsdag aften i sidste uge, hvor statsminister Mette Frederiksen holdt pressemøde og satte
Danmark på vågeblus, så er der en grund til, at Brøndbys fodbolddirektør, Carsten V. Jensen taler om 14 dage og dermed en uge længere tilbage. 

For klubben var jo en af de første, der fik corona og dens konsekvenser ind på livet, da klubbens tidligere spiller Thomas Kahlenberg blev testet positiv for virussen efter en fødselsdag hos tidligere landsholdskollega Christian Poulsen i Amsterdam, hvor der også havde været gæster fra det hårdt ramte Norditalien - og det få dage efter han havde haft en social funktion på Brøndby Stadion med interview i fanzonen og fremmøde i loungerne før hjemmekampen mod Lyngby søndag den 1. marts. 

Det resulterede i, at blandt andre direktør Ole Palmå og assistenttræner Martin Retov blev sat i karantæne - det samme blev tre Lyngby-spillere og adskillige Brøndby-fan. Men først nogle dage efter kampen mod Lyngby, gik tingene at tage fart.

Læs også:Ekspert: Vi må forholde os til, at Superligaen måske ikke bliver spillet færdig

-  Indtil da kan jeg ikke huske, at vi rigtig havde nogle tanker om, hvad det var, vi kiggede ind i, men det fik vi jo så omkring vores Lyngby-kamp. Rent faktisk tror jeg, at det oprindeligt var meningen, at det var Daniel Agger, der skulle have haft den rolle den dag, men Kahlenberg overtog tjansen, og så havde han jo så inden været forbi Christian Poulsens fødselsdag, hvor der havde været noget smitte, og så tog det ellers fart derfra.

- Han blev erklæret smittet om onsdagen, hvor vi sad i et møde op ad dagen. Undervejs fik jeg så en sms fra Kahlenberg, hvor han skrev, at jeg skulle ringe til ham.

-  Det lod jeg dog være med, for jeg sad i møde, men så skrev Kahlenberg en ny besked om, at det var vigtigt. Det var jo ret usædvanligt, så så snart mødet var slut, ringede jeg til ham, og så gik det stærkt, fortæller Carsten V. Jensen til Tipsbladet.

Læs også:Fredagens rygtebørs: United vil hente tidligere Liverpool-profil

Herefter blev Sundhedsmyndighederne kontaktet og siden Styrelsen for Patientsikkerhed, så Brøndby som klub og virksomhed allerede torsdag middag havde den officielle actionplan klar. 

Hvordan situationen er nu, og hvilke tanker Carsten V. Jensen har om hele situationen og om Brøndbys økonomi - det kan du læse om i dagens udgave af Tipsbladet. Få det sammen med Ekstra Bladet fredag. 

Læs også:Landsholdsspiller skulle have mødt Juventus: Det er en sindssyg situation

Læs også:Spillede videre i Tyrkiet: Alvoren er ikke gået op for mange holdkammerater

Læs også:Cole: Den rette beslutning at udskifte Pochettino med Mourinho

Læs også:Corona tvang Troels Bech hjem til Danmark: Det virker helt bagvendt

Læs også:Klubløs kriger vil til Danmark: Åben for kontrakt - også som amatør

Læs også:Retovs karantæne er ovre: Umuligt at passe sit job 100%