• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Brøndby-direktør: Det bliver et meget utilfredsstillende regnskabsår

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-klubben Brøndby IF må igen nedjustere sine forventninger, og det er meget skuffende, lyder det fra den administrerende direktør.

Af Kenneth Jensen

Brøndby IF må igen-igen nedjustere sine forventninger til regnskabsåret 2019.

Superliga-klubben har netop offentliggjort delårsrapport for de første ni måneder af 2019, og her forventer man nu et minus omkring 75 til 79 millioner kroner. Det er blodrøde tal, og man har samtidig været tvunget til at låne penge af blandt andre Jan Bech Andersen for at have til driften.

Administrerende direktør Ole Palmå forklarer:

Læs også:Brøndby IF forventer et endnu større underskud

- Det er frustrerende, at vi kan konstatere, at vi nok engang må justere vores forventninger til hele året. Vi forventer nu, at vi lander i spændet -75 mio. kr. til -79 mio. kr. Vi har i 2019 foretaget en del investeringer i faciliteter og vedligehold af Brøndby Stadion og har i den forbindelse netop afsluttet en række byggesager med større omkostninger end forventet. Derudover har vi oplevet øgede omkostninger til vores fodboldrelaterede aktiviteter, og samtidig har vi ikke realiseret transfergevinster i det niveau, vi havde forventet i 2019. Samlet set betyder det, at 2019 bliver et meget utilfredsstillende regnskabsår, lyder det fra Palmå til Brøndbys hjemmeside.

Lidt fremgang har der været for Brøndby, som har kunnet se en nettoomsætning på 52 millioner kroner i tredje kvartal. Det er bedre end nogensinde, men det er altså ikke nok til at sikre sorte tal på bundlinjen.

Og sorte tal på bundlinjen er, hvad selskabet håber på at have i fremtiden.

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

- Vi arbejder alle henimod at klubben skal have et driftsoverskud og være fri af langsigtet gæld, hvilket er nogle af de økonomiske ambitioner i strategi 6.4. Inden vi når dertil, finansierer vi vores investeringer i bl.a. stadion og den sportslige sektor samt den dertilhørende mellemfinansiering af driften gennem lån. Vi værdsætter derfor højt, at klubbens hovedaktionær Jan Bech Andersen og bestyrelsesmedlem Torben Bjørn Christensen har tilbudt klubben lånefinansiering til de nødvendige investeringer i klubben, lyder det fra Ole Palmå.

Brøndby har i de første ni måneder af regnskabsåret et underskud på 60,2 millioner kroner. Og forventninger er altså et minus på mellem 75 og 79 millioner kroner, når regnskabsåret alle 12 måneder er gjort op.

Læs også:Endelig nyt om Randers-profil: Kan komme i spil snart

Læs også:SIF åbner dør på klem for Gammelby: Op til Brøndby, ham og os

Læs også:Åbenhjertig Elmander om svært karrierestop: Var tæt på en depression

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus