• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Brøndby-direktør: Det er oplagt at spille pokalfinalen på vores stadion

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Rammerne for fodbold er gode i Brøndby, der også har afviklet landskampe, så direktøren ser gerne pokalfinalen på stadion også. Han mener ikke, at magien nødvendigvis forsvinder ved at flytte kampen væk fra nationalstadionet.

Af Anders Dehn

Esbjerg fB har forklaret det, FC København og AGF har forklaret det, og nu forklarer Brøndby IF det: Hvorfor klubben gerne vil afholde pokalfinalen til maj. Her er det administrerende direktør, Jesper Jørgensen, der taler:

- Vi lever af både at spille og afvikle fodboldkampe på Brøndby Stadion, både vores egne kampe og senest et par landskampe. Vi synes, vi har nogle gode rammer at afvikle fodboldkampe i, og derfor er det oplagt, at pokalfinalen kan blive spillet på Brøndby Stadion.

Læs også: En tradition kan stå for fald: Fire stadioner kæmper om pokalfinalen

Har I budt på finalen før?

- Ja, det har vi for rigtig mange år siden. Nu har jeg været her i ti år, og der har vi i hvert fald ikke fået et udbud. Jeg mener, det var i 2008 eller 2009. Der omkring i hvert fald.

Læs også: AGF vil have pokalfinalen: Usportsligt, hvis et hold har hjemmebane

Pokalfinalens placering har været åben siden 2003. Hvorfor har I først budt igen nu? Fordi Divisionsforeningen sendte et udbud ud denne gang?

- Ja, der kom noget udbudsmateriale inden nytår. Det har vi taget positivt imod og har lavet et bud ud fra det. Hvordan det var i 2008 eller '09, og om der var udbudsmateriale, er jeg ikke klar over, fordi det var før min tid. Men denne gang er det, fordi der har været udbudsmateriale. Vi har ikke før haft forståelse af, at vi kunne byde på pokalfinalen.

Her forklarer turneringschef i Divisionsforeningen Peter Ebbesen, hvorfor pokalfinalen først er blevet udbudt i denne sæson. 

Tilbage til Jesper Jørgensen.

Jacob Nielsen i AGF siger, at de har budt ind på pokalfinalen, fordi det er unfair, hvis et hold har hjemmebanefordel. Er du enig?

- Det er ikke derfor, vi har bud ind på det, men det er vel en af begrundelserne for, at de har lavet udbuddet. Men jeg synes da, at det er fair, at der ikke er et af finaleholdene, der har hjemmebane, siger Brøndby-direktøren.

Forsvinder noget af magien ved pokalfinalen, hvis den flyttes væk fra nationalstadionet, hvor den er blevet spillet i over 50 år?

- Det synes jeg ikke. Det er de to hold og specielt de to holds fans, der er med til at lave stemning og magi omkring kampen. Jeg er sikker på, at man kan lave en fantastisk finale på et andet stadion.

I skal renovere Sydsiden. Kommer det til at have nogen påvirkning på en eventuel pokalfinale på Brøndby Stadion?

- Det, der skal laves, skal ikke laves på denne side af 1. juni. Så tribunen er dernede nu, som den er, og som den har været i brug til de to sidste hjemmebane i december måned. Sådan vil den også blive brugt i foråret.

Så de mange fans skal ikke frygte for tribunens beskaffenhed?

- Nej, det skal man heller ikke til Superliga-kampe. Den kan klare rigtig meget vægt og kan klare det dobbelte antal menneske af, hvad de rmå være. Der, hvor risikoen kan være, er, hvis der står mange mennesker på lille område og hopper konstant og symmetrisk. Derfor har vi sat sæder på, og det vil der også være i foråret. Så der er ingen risiko ved det.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.