• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Brøndby dropper Dubai efter kritik: Modstandere levede ikke op til forventninger

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den kommende vinter rejser Brøndby IF til Portugal på træningslejr. Klubben mener ikke, at modstanderne i Dubai var gode nok, og så har den lyttet til den kritik, der opstod i begyndelsen af året.

Af Anders Dehn

Allerede i maj måned gjorde Brøndby IF det klart, at klubben droppede Dubai som destination for førsteholdets træningslejr, og at turen i stedet ville gå til Portugal i vinteren 2020. Forleden offentliggjorde The Atlantic Cup så, at Brøndby skal deltage i samme træningsturnering som FC København.

Begge klubber lægger forbi Algarve, og hos Brøndby IF forklarer man beslutningen med først og fremmest sportslige hensyn. Modstanderne i Dubai var simpelthen ikke gode nok.

Læs også:FCK og Brøndby skal begge til international træningsturnering

- Som vi meldte ud tilbage i maj måned, så har klubbens sportslige sektor evalueret de sidste par træningslejre og kunne konstatere, at modstanderne, vi har mødt på vores ture til Dubai, ikke har levet op til vores sportslige forventninger, og derfor blev det besluttet at fravælge Dubai som kommende destination for os, lyder det fra kommunikationschef Christian Schultz til BT.

- Derudover har den kritik, der opstod i forbindelse med valget af Dubai som destination for sidste vinters træningslejr, indgået i vores samlede evaluering af træningslejren.

Læs også:Blog: Har Brøndbys modstandere i Dubai nu også været så dårlige?

Den kritik kom blandt andet, efter tipsbladet.dk kunne fortælle, at danske klubber benyttede faciliteter, som det brutale lokale styre ejer. Derudover sagde flere eksperter, at man ved sin blotte tilstedeværelse medvirkede til at opretholde et system, hvor tusindvis, hvis ikke millioner, er fanget i det, der ligner slavearbejde.

- Sådan et land som Emiraterne, når de vil arrangere sport, er det for at sælge sig selv. Og i og med man bakker op om de begivenheder, støtter man den politik, sagde Lars Erslev Andersen fra Dansk Institut for Internationale Studier blandt andet.

Også FC København har droppet Dubai, mens FC Midtjylland endnu ikke har taget offentligt stilling.

Læs alle tipsbladet.dk's artiklen om forbindelserne mellem de danske Superliga-hold og Dubai her.

Læs også:Svenske mestre rejser til Dubai: Nu vil flere sponsorer have alvorsord

Læs også:Brøndby dropper træningslejr i Dubai: Tager i stedet til Portugal

Læs også:Brøndby-direktør: Ante Erceg er nok vores bedste afslutter