• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Brøndby dropper træningslejr i Dubai: Tager i stedet til Portugal

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Til vinter tager Brøndby IF ikke til Dubai, som holdet ellers har gjort de tre seneste år. Det skyldes dels, at modstanderne har været for dårlige, dels kritikken i forbindelse med emiratets forhold til menneskerettigheder.

Af Anders Dehn

Brøndby IF går i FC Københavns fodspor og vælger Dubai fra.

Efter de to storkøbenhavnske klubber og FC Midtjylland i vinter henlagde deres træningslejre i det arabiske emirat, haglede kritikken ned over dem, og det fik hurtigt FC København til at droppe Dubai fremover. Nu følger Brøndby så samme eksempel.

Læs også: Danske klubbers penge ender i hænderne på formodede krigsforbrydere

Hvor FCK primært argumenterede med, at det skyldtes, at klubben ikke ville rejse et sted hen, hvor menneskerettigheder og rettigheder for kvinder og homoseksuelle er så ilde tilredt, fylder de sportslige hensyn lige så meget for Brøndby.

- Vi har i den sportslige sektor nu evalueret de sidste par træningslejre, og vi må konstatere, at modstanderne vi har mødt på vores ture til Dubai ikke har levet op til vores sportslige forventninger, og vi har derfor besluttet at fravælge Dubai som kommende destination for os, siger sportsdirektør Ebbe Sand til brondby.com.

- Derudover er den kritik, der opstod i forbindelse med valget af Dubai som destination for sidste års træningslejr, indgået i vores samlede evaluering af træningslejren. Vi arbejder nu henimod, at næste vinters træningslejr derfor bliver et gensyn med Portugal, hvor viften af kvalificerede modstandere er langt bredere.

Klubben fortæller desuden, at den til sommer rejser til Polen i fem dage forud for den kommende sæson.

FC Midtjylland har endnu ikke meldt ud, om klubben også dropper Dubai-turene.

Tipsbladet.dk har været i kontakt med Brøndby IF for at stille opfølgende spørgsmål til Ebbe Sand om beslutningen, men sportsdirektøren har ikke yderligere kommentarer, lyder det.

Læs meget mere de danske holds træningslejre til Dubai og det arabiske emirat her.