• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Brøndby får ny bøde for homofobiske sange - FCK får bøde for pyroteknik

Både FC København og Brøndby IF har fået idømt bøder efter holdenes møde i midten af april. Mens FC København kun straffes for pyroteknik, straffes Brøndby for bøde pyro og homofobfiske sange mod Viktor Fischer.

Af Anders Dehn

For anden gang dette forår blev Brøndby-fans fanget af tv-kameraer, mens de sang homofobiske sagde mod Viktor Fischer inde på et stadion. Og for anden gang koster det nu klubben en bøde.

Fodboldens Disciplinærinstans idømmer Brøndby 175.000 kroner i bøde for sangene og for pyroteknik blandt fansene i kampen mod FC København 14. april. FCK har desuden fået en bøde på 150.000 for pyroteknik.

Mens begge bøder for romerlys og kanonslag kommer i kølvandet på dommerens indberetning, har disciplinærinstansen selv taget episoden med smædesange mod Fischer op. Og konkluderer blandt andet:

- Fodboldens Disciplinærinstans finder, at de pågældende sange er af krænkende, nedsættende eller diskriminerende karakter omhandlende et andet menneskes seksuelle præference.

- Fodboldens Disciplinærinstans finder endvidere, at det var tilskuere med tydeligt klubtilhørsforhold til Brøndby IF, og som Brøndby IF havde ansvaret for, som sang de pågældende sange. Brøndby IF kan derfor straffes med bøde, jf. Disciplinære bestemmelser § 3b.

- Fodboldens Disciplinærinstans bemærker, at der i Brøndby IF’s tilfælde er tale om et andengangstilfælde af sager af homofobisk karakter.

Brøndby IF fik også en bøde på 25.000 kroner, efter en gruppe af klubbens fans sang en lignende homofobisk sang mod Viktor Fischer under en kamp mod FC Nordsjælland. Det var, dagen efter Fischer selv havde påpeget, at OB-fans sang om ham. Det kostede også OB en bøde.

Superliga

Optakt: Hobro IK - SønderjyskE

Hobro IK skal følge op på den sensationelle sejr over FC København, når Glen Riddersholm og SønderjyskE kommer på bes...

Optakt: OB - AGF

Klubberne fra landets to næststørste byer mødes i en direkte duel om fjerdepladsen. Hvem trækker det længste strå?

Mere Superliga

Fokus