• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Brøndby-forsvarer udtaget til Islands landshold

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Centerback Hjörtur Hermannsson er blevet udtaget til det islandske landshold, der møder Andorra og Frankrig senere i marts.

Af Kenneth Jensen

Han har haft svært ved at holde fast i pladsen i Brøndbys midterforsvar, men det er alligevel nok til at sikre en plads i Islands landsholdstrup.

Den 24-årige forsvarsspiller er som eneste Superliga-spiller udtaget til den islandske landsholdstrup, og Hermannsson, der har 10 landskampe på cv'et, er blevet udtaget til marts-kampene mod Andorra og Frankrig, begge kampe er i EM-kvalifikationen.

Island stiller med et landshold, der godt nok kun har én aktuel Superliga-spiller på holdkortet, men som har mange spillere med en fortid i dansk fodbold.

Hannes Halldorsson, Runar Alex Runarsson, Ari Skulason, Kari Arnason, Ragnar Sigurdsson, Rurik Gislason og Björn Sigurdarson har alle spillet i dansk fodbold og er altså udtaget til landsholdstruppen.

Islands landstræner hedder Erik Hamren, og han har også en fortid i dansk fodbold, da han er tildigere træner for AaB, som han førte til det danske mesterskab i 2008.

Hjörtur Hermannsson var med i januar, hvor Island var på landsholdstur.

Superliga

Mere Superliga

Fokus