Brøndby og Pukki nedlagde Nordsjælland

Brøndby IF vandt søndag med 4-2 over FC Nordsjælland i en underholdende affære. Teemu Pukki scorede hattrick.

Der var lagt op til topopgør på Brøndby Stadion søndag, da FC Nordsjælland kom på besøg. Mens gæsterne med en sejr vil kunne komme op på siden af Brøndby, havde hjemmeholdet muligheden for at udbygge deres føring i toppen af tabellen.

Kampen startede åbent, og efter ti minutter fik Mads "Mini" Pedersen en kæmpe mulighed tæt på mål. Frederik Rønnow afværgede dog forbilledeligt, og Brøndby satte afsted i en kontramulighed, der endte hos Teemu Pukki.

Den finske angriber trak ind i banen fra venstre side og trykkede af fladt mod forreste stolpe, hvor bolden gik i mål. 1-0 til hjemmeholdet.

Gæsterne blev dog ved med at presse på, og det stod hurtigt klart, at der var to hold på banen, der begge gerne ville styre kampen.

Kort før pausen fik FC Nordsjælland så endnu engang en kæmpe mulighed efter et flot opspil. Endnu engang var det Mads "Mini" Pedersen, der brændte tæt under mål, da han sparkede forbi.

Efter pausen lynede hjemmeholdet igen. Teemu Pukki har ikke været skarp i denne sæson, men det tydede på, at målet til 1-0 hjalp på finnens selvtillid. To minutter inde i anden halvleg lagde Hany Mukhtar nemlig et fladt indlæg ind til forreste stolpe, hvor angriberen kom først på bolden.

Her satte Pukki hælen på, og så gik bolden igennem Runarssons ben og videre ind i netmaskerne. 2-0 til Brøndby, der straffede FC Nordsjælland med deres effektivitet.

Efter en times spil viste Brøndby så igen flot kontraspil, da Hany Mukhtar fandt Larsson på højre kanten. Svenskeren lagde bolden fladt ind i feltet, hvor hvem andre end Teemu Pukki endnu engang dukkede op, bragte Brøndby på 3-0 og fuldendte sit hattrick.

FC Nordsjælland havde ikke spillet en dårlig kamp, men med et truende nederlag begyndte organisationen at falde sammen. Modsat fortsatte Brøndby med at sparke alt i kassen.

Endnu et fladt indlæg blev slet ikke afværget af gæsternes defensiv. Målmand og forsvarsspiller ramlede sammen i kamp om at cleare bolden, og sammenstødet efterlod bolden for fødderne af Hany Mukhtar, der køligt lobbede bolden over de to FCN-spillere. 4-0.

FC Nordsjælland fik få minutter efter pyntet lidt på det. Arajuuri gled, da han skulle modtage en bold fra Rønnow, og så opsnappede Jonathan Amon kuglen. Amerikaneren driblede forbi Rønnow, der nedlagde angriberen, og så pegede dommeren på pletten. Emiliano Marcondes eksekverede stensikkert det efterfølgende straffespark. 4-1.

Ti minutter før tid nettede gæsterne så igen. FC Nordsjælland spillede endnu engang Brøndby tynde, men denne gang sørgede indskiftede Mathias Rasmussen for, at et flot opspil resulterede i et mål. 4-2

Gæsterne fortsatte med at presse på, men Brøndby satte en prop i, og udbygger dermed deres første plads i tabellen. De har nu fire point ned til FC Midtjylland, der spiller i morgen og hele 14 point ned til ærkerivalerne, FC København.