• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Brøndby-profil legede med tanken om at blive finsk landsholdsspiller

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndbys offensivspiller Simon Hedlund har tidligere leget med tanken om at stille op for Finlands landshold.

Af Ole Hoffskov

Brøndby-profilen Simon Hedlund har spillet en række svenske U-landskampe, men han har aldrig optrådt for A-landsholdet, og det er naturligvis hans helt store drøm og har altid været det.

På et tidspunkt var Simon Hedlunds landsholdsdrømme så store, at han legede med tanken om at tørne ud for Finland, der som bekendt lige har kvalificeret sig til sommerens EM-slutrunde, hvor der blandt andet venter et opgør mod Danmark. Simon Hedlunds mor er fra Finland.

Over for podcasten Lundh på Fotbollskanalen fortæller Simon Hedlund, at han tidligere har været i dialog med det finske fodboldforbund

Læs også:Frustreret Brøndby-målmand efter derby: Vi havde chancerne

- Jeg følte, at jeg havde haft en god start i 2. Bundesligaen (Hedlund tørnede ud for Union Berlin inden skiftet til Brøndby, red.), lavet tre-fire mål og havde generelt en fornemmelse af, at det gik godt. Jeg følte, at det måske var min tur til at blive en del af landsholdet og vise, at jeg havde niveauet. I stedet blev Ken Sema udtaget, og det kan man jo ikke bebrejde dem, han havde også spillet godt. Det var den rigtige beslutning, kan man sige, siger Hedlund og tilføjer, at han efterfølgende var i dialog med Finland:

- Vi talte lidt og undersøgte muligheden for at bytte, men der var en anden svensker, som heller ikke kunne bytte, måske var det Daniel Sundgren eller en anden. Det var noget med, at man skulle have haft dobbelt statsborgerskab som ung, så det døde hurtigt. 

Dermed handler det udelukkende om det svenske landshold for Simon Hedlund, og han øjner en mulighed til januar, når et svensk ligalandshold samles.

Læs også:Sviatchenko om stikpille til Robert Skov: Det nagede mig helt vildt

- Hvis Janne og Peter (Sveriges landstrænerteam, red.) vil have mig med, takker jeg formentlig ja. Så må vi se, hvad Brøndby siger, de har tidligere ikke været voldsomt glade for at slippe spillere til ligalandsholdet. Jeg må tage en snak med klubben, hvis det bliver aktuelt. Hvis det ikke bliver aktuelt, må jeg bare acceptere det og arbejde hårdt herhjemme, lyder det fra Hedlund.

26-årige Simon Hedlund står noteret for 44 kampe og syv mål for Brøndby IF. 

Læs også:Brøndby-legende hylder Wilczek: Rekorder er til for at blive slået

Læs også:Video: Se Andrew Hjulsager score klassemål mod belgisk storklub

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.