• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen & Andreas Arp

Brøndby-spiller nærmer sig længe ventet comeback: Har ikke været nemt

Foto: Jan Christensen/Getty Images

27-årige Kevin Mensah har ikke spillet en fodboldkamp siden den sidste kamp i forrige sæson mod AaB. Nu nærmer han sig endelig et comeback efter et langt skadesforløb.

Af Kenneth Jensen & Andreas Arp

2017/2018-sæsonen sluttede ikke godt for Brøndby IF, der som bekendt tabte mesterskabet til FC Midtjylland på målstregen, men den sluttede endnu værre for holdets 27-årige angriber Kevin Mensah. 

I sæsonens sidste kamp på hjemmebane mod AaB kom han nemlig på banen i det 61. minut, men måtte allerede lade sig udskifte fire minutter senere med en slem korsbåndsskade. 

Læs også: Mensah er klar til omskoling: Har altid vidst, jeg vil være højre back

Den tidligere Esbjerg-angriber har været ude lige siden, men begynder nu forsigtigt at nærme sig holdet igen. Skaden er han i hvert fald blevet kvit, så nu handler det mest af alt om at spille sig tilbage i form:

- Mine ben har det godt. Jeg har haft en god ferie og et godt genoptræningsforløb, så nu handler det bare om at komme i form og blive sluset stille og roligt ind i den daglige træning og de forskellige rytmer.

- Jeg har været ude i lang tid, og nu skal jeg først og fremmest koncentrere mig om at træne fuldt med. Det er målet nu. Der er stadig noget tid, og det passer også godt i forhold til tidshorisonten, fortæller Kevin Mensah.

Skadesforløbet har været hårdt, og han medgiver også, at det ikke ligefrem blev nemmere af det tabte mesterskab:

- Jeg fik vist mig lidt frem, og så tabte vi også mesterskabet to dage inden. Den dag og de dage var meget surrealistiske, men jeg fik også hurtigt vendt det til, at jeg måtte komme stærkere tilbage. Det fik jeg tid til at bearbejde og fik også masser af hjælp fra klubben.

Hvordan var det?

- Det var ikke nemt. I den sidste fodboldkamp, jeg spillede, var der en stemning af, at vi havde tabt mesterskabet. Det siger sig selv, at det ikke har været nemt.

- For mig handler det lige nu om at komme i form. Min krop og mit knæ har det godt, men der vil altid komme lidt ting her i starten, og det må vi tage i opløbet. Så længe det ikke er mit knæ, og at knæet har det godt, er jeg fortrøstningfuld om, at jeg nok skal komme op på niveau på et tidspunkt. Og det må også gerne være så hurtigt som overhovedet muligt, siger Kevin Mensah.

Når angriberen endelig kommer tilbage bliver det dog næppe på sin vante position i offensiven. Cheftræner Alexander Zorniger har nemlig bebudet, at Mensah skal prøves af på højre back. Læs mere om det her

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.