• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Sloth

Brøndby Stadion får kameraer til at finde karantæneramte fans

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Som de første i Danmark opsætter Brøndby kameraer, der med ansigtsgenkendelsesteknologi skal holde fans med karantæne fra at komme ind på Brøndby Stadion

Af Mikkel Sloth

Brøndby har nogle af Danmarks mest dedikerede fans, men engang imellem tager nogle af dem deres passion lidt for langt. Derfor har der igennem en årrække været et landsdækkende register over fans med karantæne, der af forskellige årsager ikke må komme ind på danske stadions.

Hidtil har det dog primært været vagternes opgave at spotte disse karantæneramte fans, når de har prøvet at komme ind til kampene. Men nu tager Brøndby teknologi i brug, der skal gøre det nemmere at finde fans med karantæne, der alligevel har sneget sig ind på Brøndby Stadion. Klubbens har nemlig investeret i kameraer, der med ansigtsgenkendelsesteknologi kan finde de ønskede gæster.

- Fremadrettet vil vores nye system automatisk scanne og meddele vores kontrollører, hvis et kamera identificerer en person, der er registreret på vores karantæneliste. Vi håber, at vi med tiden også kan tilknytte systemet til det nationale fodboldregister, så personer i det register ligeledes kan identificeres via det nye elektroniske system, fortæller direkør i Brøndby, Jesper Jørgensen, og fortsætter:

- Det er en væsentlig investering, vi foretager, men sikkerheden på stadion er noget, vi prioriterer meget højt, og karantæneramte personer skal ikke have adgang til danske stadions.

Derudover fortæller Jesper Jørgensen, at Brøndby gerne vil øge samarbejdet med politiet, bland andet ved hjælp af den nye teknologi. Derudover skal ansigtsgenkendelsesteknologien også gerne bidrage til, at sagsbehandlingstiden på karantænerne mindskes markant.

Det nye tiltag fra Brøndby bliver desuden taget godt imod i Brøndbys officielle fanklub, da teknologien ikke indebærer registrering af den almindelige fodboldfan, men kun dem, som skaber problemer. Alle andre end karantæneramte fans vil nemlig ikke blive scannet af den nye teknologi, der allerede vil være på plads til den første kamp i den kommende sæson af Superligaen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus