• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Brøndby-talent fik gennembrud i efteråret: Det var helt vanvittigt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jesper "Jobbe" Lindstrøm gik fra talent i udkanten af holdet til Europa League-redningsmand, Superliga-målscorer og fast starter i Brøndby IF i efteråret. Det gik noget hurtigere, end han regnede med.

Af Anders Dehn

Især i slutningen af juli og begyndelsen af august havde Jesper Lindstrøm fart på. Han satte sit hold i gang i 3-2-sejren over OB, og han scorede to mål og sendte Brøndby IF videre i Europa League-kvalifikationen få dage senere. Omtalen derefter var vanvittig, fortæller han til Ekstra Bladet.

"Jobbe", som de kalder ham i Brøndby, gik fra at være et talent i periferien af førsteholdet til fast starter i Superligaen. I syv af de følgende otte ligakampe var han i startopstillingen, og når nu han var opvokset i Brøndby Strand og var erklæret Brøndby-fan, blev han hurtigt en populær skikkelse.

Læs også:Brøndby-boss: Vi skal tage vores andel af transferkronerne

Derfor handlede det også om at bevare besindelsen og ikke lade sig rive med af hypen. For den kunne han godt mærke.

- Jeg har altid lært, at man skal være nede på jorden. Det er svært, når man kommer ind og scorer mod OB og scorer to mod Gdansk og sender os videre. Ens navn står diverse steder, og mange kommer hen og vil have et billede. Det var helt vanvittigt, og det er gået meget hurtigere, end jeg havde troet, siger Jesper Lindstrøm til Ekstra Bladet.

Læs også:Brøndby-stjernefrø forventer snarlig forlængelse

Det blev da også hverdag igen for teenageren, der først blev reduceret til indskifter i løbet af september og siden blev siddende på bænken oftere og oftere. I efterårets sidste syv Superliga-kampe fik Lindstrøm bare én indskiftning.

Nu har Brøndby til gengæld skilt sig af med en række offensivspillere, hvilket måske kan bane vejen for Jesper "Jobbe" Lindstrøm igen. Folk som Kamil Wilczek, Hany Mukhtar og Ante Erceg er enten solgt eller udlejet.

Lindstrøm og resten af Brøndby-mandskabet skal i aktion igen på fredag i træningsturneringen The Atlantic Cup mod Slavia Prag.

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Læs også:Tidligere Brøndby-direktør har fået nyt job