• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen & Ole Hoffskov

Brøndby-træner inden foråret: Intet hold i verden går op, op, op

Brøndby-træner inden foråret: Intet hold i verden går op, op, op
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Alexander Zorniger ser flere områder, hvor Brøndby IF kan forbedre sig.

Af Kenneth Jensen & Ole Hoffskov

Brøndby IF blev i sidste sæson snydt på målstregen af FC Midtjylland, der løb med det danske mesterskab som en kulmination på et dramatisk forår. I denne sæson bliver de blå-gule næppe en del af guldkampen.

Brøndby er ved vinterpausen på tredjepladsen med 14 point op til FC Midtjylland og 17 point op til duksene fra FC København, så det ligner et forår, hvor det først og fremmest handler om at få bronze.

Alexander Zorniger har flere ting på blokken, der skal arbejdes med i den igangværende preseason.

- Vi vil have et stort fokus på at forsvare dødbolde og omstillinger, det er én af de ting, vi har analyseret os frem til. Vi indkasserede for mange mål på omstillinger, men var dygtige til at kontrollere defensiven i det etablerede spil. Vi havde problemer med restforsvaret, og det er også et fokuspunkt. Vi kommer heller ikke til at rotere lige så meget, som vi gjorde i starten af sæsonen, siger Brøndby-træneren og tilføjer:

- Vi skal skabe et fysisk fundament, og så skal vi forbedre os i spillet uden bold. Vi scorede de fleste mål på omstillinger, selv om vi var ét af de hold med mest boldbesiddelse. Vi bør skabe flere chancer og forbedre os, når vi har erobret bolden.

Alexander Zorniger understreger, at der også er plads til forbedringer i forhold til genpresset, som er så vigtig en del af Brøndbys spil. Derudover handler det om at genfinde noget af det momentum, holdet havde i sidste sæson.

- Vi forbedrede os i forhold til antallet af point. Vi havde også en god periode i sidste sæson, og vores resultater var gode. Det gav en masse selvtillid, og det skal vi forsøge at skabe igen, siger han.

Tyskeren er ikke chokeret over, at Brøndby har været noget nemmere at tale med i denne sæson. Sådan går det i fodboldens verden.

- Intet hold i verden i stand til at gå op, op, op. Vi er nødt til at acceptere, at vi vil tabe fra tid til anden, og vi har det seneste års tid mistet fire af fem spillere fra vores spillerråd. Det er sandheden, og det skal vi arbejde med. Vi skal udvikle vores spil, men vi skal også udvikle os internt på holdet. Der er nye spillere fra andre lande, men også nye spillere fra Danmark, der skal lære at ramme deres maksimum, siger Alexander Zorniger.

Brøndbys første kamp i foråret er ude mod FC Nordsjælland. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus