Brøndbys Europa-drøm lever efter sejr over OB

Brøndby vandt 2-0 over OB og slutter som nummer fire i Superligaen, mens OB trods en stærk kamp bliver nummer fem.

Tipsbladet.dk i Odense

Brøndbys håb om europæisk fodbold i næste sæson lever endnu. Det står klart efter lørdagens dramatiske Superliga-runde, hvor klubben fra Vestegnen vandt 2-0 over OB i Odense og dermed sikrede sig fjerdepladsen i Superligaen, mens den fynske klub bliver nummer fem.

Det var ellers OB, der indledte opgøret bedst. For øjnene af et medlevende hjemmepubilkum på et fyldt stadion i Odense, dominerede fynboerne kampens indledning og skabte flere fine muligheder. Faktisk lykkedes det Bashkim Kadrii at prikke bolden i mål efter bare et minuts spil, men angriberen var offside, og Brøndby-folket kunne i første omgang ånde lettet op.

Men OB masede på og var i fuld kontrol med flere chancer til følge. Brøndby-forsvaret virkede således usikkert, og Kadrii havde igen en ny god mulighed efter otte minutter, hvor hans afslutning strøg lige forbi.

Hjemmeholdet udnyttede imidlertid ikke momentum, og i stedet kom Brøndby bedre med i opgøret – dog uden at der dog kom målchancer ud af det. Herefter fulgte en intens periode i første halvleg, hvor kampen balancerede mellem to jævnbyrdige mandskaber. Det gav en del dueller og nærkampen, mens kampen bølgede frem og tilbage.

Der blev længere mellem chancerne i begge ender, men da Brøndby endelig fik en mulighed, var de effektive. På kanten af offside modtog Lasse Vigen Christensen bolden i højre side, og han sendte bolden ind foran mål, hvor Kamil Wilzcek i fri position kunne bringe gæsterne foran.

OB’erne appellerede voldsomt for offside, men dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen lod sig ikke ryste, og i stedet måtte hjemmeholdet arbejde hårdt for at komme tilbage i opgøret. Janus Drachmann og Casper Nielsen havde gode forsøg før pausen, men Brøndby holdt stand og kunne ved pausefløjt dufte fjerdepladsen.

Hjemmeholdet lagde sig imidlertid ikke ned, og OB’s offensive udtryk fortsatte efter pausen, hvor Bashkim Kadrii hele tiden var en trussel i offensiven. Fynboerne følte sig snydt for et straffespark i begyndelsen af anden halvleg, men trods frustrationerne var OB i kontrol og jagtede udligningen, mens minutterne på måltavlen tikkede i Brøndbys favør.

I en hektisk anden halvleg jagtede OB desperat en udligning, og indskiftede Oliver Lund havde en kæmpechance undervejs, men fri foran mål prikkede han bolden forbi den ene opstander. I stedet kunne Brøndby udnytte et kontraangreb få minutter senere, og Michael Uhres 2-0-mål var reelt dødsstødet for OB.

De sidste 10 minutter var således ét langt OB-angreb blot afbrudt af Brøndby-kontraer, men der kom ikke flere mål, og dermed slutter Brøndbysom nummer fire, mens OB ender på femtepladsen.

Dermed skal Brøndby møde AGF eller Randers i fredagens playoff-kamp om en plads i Europa.