• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Brøndbys gæld stiger: Låner millioner af Jan Bech Andersen igen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby IF's gæld steg i tredje kvartal af 2019. Det skyldes blandt andet, at hovedaktionær Jan Bech Andersen har lånt penge til klubben igen. Brøndby skylder ham nu 61,6 millioner kroner.

Af Anders Dehn

De første ni måneder af 2019 har været hårde for Brøndby IF's økonomi. Klubben har lavet et markant underskud, og den meldte torsdag morgen ud, at den forventer et endnu større minus ved årets udgang: mellem 75 og 79 millioner.

Klubben skylder blandt andet hovedaktionær Jan Bech Andersen en masse penge. I sin delårsregnskab skriver Brøndby, at gælden til ham var 52,3 ved udgangen af september. Derudover har klubben lånt yderligere 9 millioner af Bech Andersen siden.

Formanden er ikke det seneste bestyrelsesmedlem, der har lånt penge til klubbens drift. Det samme gælder Torben Bjørn Christensen, der tidligere på året lånte i alt 13 millioner til Brøndby, og som siden september har lånt 5 millioner mere.

Læs også:Brøndby IF forventer et endnu større underskud

Også Brøndbys bankgæld er steget en anelse, fra 6,8 til 8,4 millioner kroner, mens posten "Leverandørgæld og andre gældsforpligtelser" er faldet med én million til 69,7 millioner.

Man skal dog ikke frygte for, at Brøndby IF drejer nøglen om lige foreløbig. Jan Bech Andersen har forpligtet sig til at holde hånden under klubben. Den støtteerklæring gælder frem til 15. september 2020.

Klubben planlægger desuden med en kapitaludvidelse i løbet af de første tre måneder i 2020, som skal bringe flere penge ind i selskabet.

Læs også:Brøndby-direktør: Det bliver et meget utilfredsstillende regnskabsår

Dagens regnskab omtaler administrerende direktør Ole Palmå således:

- Det er frustrerende, at vi kan konstatere, at vi nok engang må justere vores forventninger til hele året. Vi forventer nu, at vi lander i spændet -75 mio. kr. til -79 mio. kr. Vi har i 2019 foretaget en del investeringer i faciliteter og vedligehold af Brøndby Stadion og har i den forbindelse netop afsluttet en række byggesager med større omkostninger end forventet, siger han.

- Derudover har vi oplevet øgede omkostninger til vores fodboldrelaterede aktiviteter, og samtidig har vi ikke realiseret transfergevinster i det niveau, vi havde forventet i 2019. Samlet set betyder det, at 2019 bliver et meget utilfredsstillende regnskabsår.

Læs også:Brøndby-midt: Vi dummer os når vi kigger for langt fremad

Læs også:Avis: Brøndby vil forstærke forsvaret med tidligere FCM-profil

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus