• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Carlo Holse spiller ikke mod FCK: Det handler om at passe på ham

Når Esbjerg fB gæster Telia Parken på søndag, bliver det uden Carlo Holse. Han er udlejet fra FC København, og parterne har aftalt, at han ikke spiller kampene mod den klub, der ejer ham. De vil ikke risikere, at han havner i en situation, hvor man kan betvivle hans loyalitet.

Af Anders Dehn

Esbjerg fB er hårdt ramt på afbud, når holdet gæster FC København på søndag. Rodolph Austin og Lasha Parunashvili sidder over med karantæne, og kanttroldmanden Carlo Holse kommer ikke i kamp.

Årsagen er, at han er lejet ud fra netop FCK.

Læs også: Optakt: FC København - Esbjerg fB

Der står ganske vist ingen steder, at han ikke må spille kampen mod den klub, der ejer ham, som det nogle gange er tilfældet i lejeaftaler i udlandet. Men EfB, FCK og Holse har sammen aftalt, at han skulle sidde over, hvis Esbjerg kom i mesterskabsspillet og skulle møde FCK.

- Vi vil ikke risikere, at han står i en situation, hvor han ser uheldig ud. Da vi lavede lejeaftalen, vidste vi ikke, om vi skulle møde dem yderligere, men det var en aftale, alle tre parter indgik, siger sportschef i EfB, Jimmi Nagel Jacobsen, til tipsbladet.dk.

FC Københavns kommunikationschef bekræfter samme udlægning.

En uheldig situation kunne eksempelvis være, at Holse begår en kampafgørende fejl. Ingen ønsker, at man skal kunne drage tvivl om hans loyalitet, og derfor sidder han over.

- Hvad sker der, hvis han laver selvmål, spørger Nagel Jacobsen retorisk.

- Det er en svær balancegang, men han er en dreng på 19 år, så det handler også om at passe på ham. Vi har aftalt, at vi ikke vil sætte Carlo i en potentielt kompromitterende situation.

Esbjerg kan ende med at blive på kanterne med Holses fravær. Adnane Tighadouini sad ude i grundspillets sidste runde og blev spået en-tre ugers pause. På søndag er det to uger siden. Han fik dog 45 minutter for reserveholdet forleden, så der er begrundet håb om, at han er klar.

Til gengæld er Emmanuel Oti Essigba tilbage fra karantæne, mens Mathias Kristensen givetvis sidder på den ene af de to kanter.

Superliga

Mere Superliga

Fokus