Chancefattigt remis, da FC Nordsjælland gæstede AaB

Det endte uden mål, da FC Nordsjælland gæstede AaB i Aalborg.

Det spidser til i toppen af mesterskabsspillet, hvor der ikke blot er en tæt guldkamp, men også en ligeså tæt bronzekamp mellem FC Nordsjælland og FC København. Og selv om den bronzekamp lever i bedste velgående, tog FC Nordsjælland et vigtigt point fredag aften.

For mens FC København tabte hjemme mod FC Midtjylland, tog FC Nordsjælland et enkelt point, da de gæstede AaB i Aalborg, hvor det endte 0-0.

Der skulle ellers kun gå få minutter, før hjemmeholdet var tæt på at åbne scoringen. Til gengæld var det ikke en af de bolsjestribede, men derimod FC Nordsjællands Skovgaard, der var tæt på at sende den i mål. Og det blev fulgt op af flere optræk til AaB-chancer, hvor især Jannik Pohl, der var tilbage i startopstillingen, og Jakob Ahlmann var opsatte.

FC Nordsjælland fik imidlertid afværget det, inden hjemmeholdet for alvor blev farlige, og som kampen skred frem fik de også bedre styr på nordjyderne, mens de selv forsøgte at sætte blandt andre Godsway Donyoh i scene. Det lykkedes imidlertid heller ikke, og en lige og chancefattig første halvleg sluttede passende uden mål.

Fra anden halvlegs start kom der straks større chancer. Først fik Pohl en stor chance, inden et frækt frispark af Mathias Jensen gav FC Nordsjælland en god mulighed, og Jacob Rinne i AaB-målet næsten forærede en kæmpechance til gæsterne. Det blev dog stadig kun lige ved og næsten for både værterne og gæsterne.

Efter en intens og begivenhedsrig start på halvlegen kom der mere ro på kampen, og igen fulgte en periode uden de helt store chancer. AaB kom dog frem til enkelte chancer ved blandt andre Yann Rolim i slutminutterne, men det endte uden mål i Aalborg.

0-0-resultatet betyder, at FC Nordsjælland er ét point foran FC København på tredjepladsen, og dermed kan de leve med et enkelt point mod netop FC København på hjemmebane.