Superliga Ole Hoffskov

Claus Thomsen uenig med Mads Davidsen: Vi er i toppen af Europa

Foto: Getty Images

Mads Davidsen mener, at Superliga-klubberne bruger egenudviklede spillere alt for lidt. Det er Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen, uenig i.

Af Ole Hoffskov

En undersøgelse, som Tipsbladet har foretaget af de 14 klubber i Superligaen, viser, at 19 procent af den samlede spilletid går til egenudviklede spillere. Det er et markant fald i forhold til en lignende undersøgelse i 2014, hvor det var 26,3 procent.

Det skuffer Mads Davidsen, der er tidligere teknisk direktør i Shanghai SIPG og konsulent i Brøndby IF. Han mener, at danske klubber bør satse meget mere på egne spillere.

Efter hans mening er de 19 procent et udtryk for, at klubberne går efter at bide skeer med alt for store fisk. I stedet bør de fokusere mere på talentudvikling.

Læs også:Superligaen kan kollidere med EM: Det kan håndteres på tre måder

- Det er fortsat skuffende lavt. Og det fortæller desværre, at vi som fodboldland og liga stadig kæmper om at blive bedst mod resten af Europa, selvom vi slet ikke har hverken
økonomi eller niveau til det. Og det er en strategisk fejl, siger Mads Davidsen til Tipsbladet og fortsætter:

- Superligaen er og bliver en udviklingsliga, hvor vores ypperste opgave er at udvikle spillere til højeste niveau i Europa og til gavn for A-landsholdet. Det burde være visionen. På den måde ville strategien være unik i stedet for, at man drømmer om at blive bedst ud fra nogle konkurrenceparametre, der altid vil favorisere de store ligaer frem for lille Danmark.

Divisionsforeningen er uenig
I Divisionsforeningen er direktør Claus Thomsen ikke enig i den kritik, Mads Davidsen fremfører af de 14 Superliga-klubber.

Læs også:Øl, biogas og cement: Danmarks tossede stadionnavne

Han mener, at pilen peger i den rigtige retning.

- Vi ligger i toppen i brugen af klubtrænede spillere i Europa. Så jeg er ikke enig i, at andelen i Superligaen er for lav, siger Claus Thomsen og tilføjer:

- Der er så stor cirkulation i spillermarkedet i Europa, og det betyder, at nogle af de bedste unge spillere bliver solgt tidligt fra Superliga-klubberne. Vi har investeret tungt i talentudviklingen i Superligaen, og når vi sammenligner med andre ligaer omkring vores niveau. som Skotland og Sverige, ligger vi rigtig godt i store spillersalg, penge som så bliver geninvesteret i talentarbejdet. For mig at se er pointen, at vi faktisk spiller med mange klubtrænede spillere i Superligaen.

Du kan læse meget mere om undersøgelsen i Tipsbladet, som er på gaden i dag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet. 

Læs også:AaB-boss: Målet er stadig at sælge udlejet profil

Læs også:Avis: Spansk storklub jagter FC Midtjylland-stjerne

Læs også:Ekspert om SønderjyskE: Et skær af desperation over det