• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Benjamin Lillelund

Cornelius: Jeg har gjort mit job her

Foto: Lars Ronbog/Getty Images

Andreas Cornelius har stor andel i, at FC København igen har vundet mesterskabet.

Af Benjamin Lillelund

Otte minutter på banen var alt, Andreas Cornelius i dagens kamp mod FC Nordsjælland skulle bruge for at gøre FC København til danske mestre i denne sæson.

Cornelius blev skiftet ind i anden halvleg og var ikke sen til at score det udlignende mål, da chancen bød sig. Det ene point var nok til en matematisk triumf, og derfor har FC København nu vundet mesterskabet for andet år i træk.

En vigtig årsag til det har været Andreas Cornelius, som har bombet løs i denne sæson, som han også gjorde det i 2013, hvor han efterfølgende blev solgt til Cardiff, ligesom han efter i år drager til Atalanta efter at have udtjent sin anden værnepligt.

- Jeg har gjort mit job her. Jeg har spillet tre mesterskaber hjem nu og flere pokaler. Det er ikke så meget mere at komme efter her, og jeg er blevet solgt igen, så at jeg sidder på bænken i dag gør ikke så meget, siger Andreas Cornelius til Canal 9 efter kampen.

At slutte sin anden periode i FC København med et mesterskab oven på en fantastisk europæisk sæson og en pokalfinale i vente har også været vigtigt for den skarpe angriber.

- Det betyder rigtig meget for mig. Jeg føler, det her er min klub. Jeg har både spillet ungdomsfodbold og næsten alle mine seniorår her, så det betyder selvfølgelig meget for mig, lyder det.

I denne sæson har FC København endnu ikke tabt i Superligaen, og i Europa er det kun blevet til to nederlag mod Leicester og Ajax, hvilket også har ført til, at det forventes, at halvdelen af spillerne i den stærkeste startopstilling flyver videre i karrieren.

- Jeg tror måske ikke, der er blevet præsteret bedre i Superligaen nogensinde indtil videre. Vi har ikke tabt, og det er vel ikke sket, at nogen er gået igennem uden at tabe. Vi har været gode ude i Europa. Det har været en rigtig god sæson, og der er flere af os, der bliver solgt nu. Jeg tror, Ståle kunne sælge næsten hele holdet, hvis det var det, han ville, afslutter Cornelius.

Andreas Cornelius’ kontrakt med Atalanta træder i kraft til sommer.

Superliga

Mere Superliga

Fokus