• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Coronaens efterskælv: AC Horsens mister forkøbsret på lejesvend

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AC Horsens har en forkøbsret på lejesvenden James Gomez, men den udløber før Superligaens afslutning, og det gør, at Bo Henriksen i første omgang får svært ved at benytte sig af den.

Af Ole Hoffskov

Den første fase af coronakrisen ser ud til at være overstået, men krisen kommer til at trække lange spor efter sig, og det må man også sande i AC Horsens. Det taler manager Bo Henriksen om i et interview med Horsens Folkeblad.

Én af udfordringer i den østjyske Superliga-klub omhandler lejesvenden James Gomez fra Gambia.

Læs også:Optakt: AGF - Randers FC

Midtstopperen er lejet i Real de Banjul for resten af indeværende sæson, og i forbindelse med lejeaftalen har AC Horsens sikret sig en forkøbsret på den 18-årige gambier, der er blevet sammenlignet med Bubacarr Sanneh. Denne forkøbsret når dog at udløbe inden sæsonens afslutning, og det gør det vanskeligt for AC Horsens at benytte sig af den.

- Vi er nødt til at sætte det hele lidt på standby. Transfermarkedet bliver formentlig også rykket lidt, men jeg er nødt til at vente, til jeg ved hvilken økonomi, vi har til rådighed, siger Bo Henriksen til Horsens Folkeblad.

Læs også:Bo Henriksen er ligeglad med at man kan høre ham under kampene

AC Horsens' økonomiske muskler afhænger i høj grad af, om klubben også er i Superligaen i næste sæson. Med to runder tilbage af grundspillet er Bo Henriksens tropper på tiendepladsen, så det bliver en sommer, hvor der skal kæmpes for overlevelse. 

Bo Henriksen fortæller desuden til Horsens Folkeblad, at alle spillere, der har kontraktudløb 30. juni, vil blive tilbudt en forlængelse på en måned. Det drejer sig om seks spillere, efter at målmand Michael Lansing onsdag forlængede for resten af 2020. 

Læs også:Brøndby-træner savnede flere chancer i tirsdagens testkampe

Læs også:20 år med "tomme tribuner": Hvem har flest og færrest kampe i Super...

Læs også:46 Superliga-sommersalg: Kæmpe profiler på affyringsrampen

Superliga

Mere Superliga

Fokus