• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

CV: Talentmassen er lige så stor i Brøndby som i FC Nordsjælland

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Carste V. Jensen oplever, at talentmassen er lige så stor i Brøndby IF, som den er i FC Nordsjælland.

Af Ole Hoffskov

FC Nordsjælland har spyttet talenter ud på stribe de seneste mange sæsoner, og det har sikret Farum-klubben en masse millioner i transfersummer samtidig med, at afløseren for den solgte spiller ofte har stået klar i egen kulisse. 

Én af de store ophavsmænd til talentsuccesen i FC Nordsjælland er Carsten V. Jensen, der nu er fodbolddirektør i Brøndby IF, og her er én af hans fornemste opgaver at styrke talentsektoren, så flere spillere klarer sig igennem nøglehullet fra Masterclass til førsteholdet. 

Læs også:Vigtig Brøndby-spiller kan være tilbage mod FCK: Han bør være klar

Det mener han, at han har gode forudsætninger for. Ifølge Carsten V. Jensen er der ikke større talenter i FC Nordsjælland end i Brøndby, og det er vel at mærke en påstand, den rutinerede fodboldboss fremsætter mindre end et år efter, at Brøndbys forhenværende cheftræner Alexander Zorniger langede ud efter niveauet i Brøndby Masterclass.

- Talentmassen i Brøndby er ikke mindre end den, jeg kommer fra i Nordsjælland. Vi skal udbygge det yderligere, så der skal selvfølgelig fyldes på. Vi skal være dygtigere, vi skal være stærkere, vi skal igen konceptuere, så vi får det. Men man er ikke dygtigere andre steder end i Brøndby. Udgangspunktet er rigtig, rigtig godt, siger Carsten V. Jensen til Tipsbladet og tilføjer:

Læs også:Optakt: Brøndby IF - FC København

- Stjernen i Nordsjælland er jo konceptet. Hvis man propper dygtige talenter ind i et stærkt koncept, der er indarbejdet, så får man det, som Nordsjælland er. Vi har to spor, vi kører ad nu. Der er en præstationsenhed i Superligaen, hvor det fra søndag til søndag gælder om at blive bedre og vinde, og så etablerer vi vores koncept ved siden af. Og det involverer alle, fra Masterclass til Superligaen, at være med til at udvikle det i den retning, som vi vil i, og i sidste ende også beskrive den spillestil og det spilkoncept, vi ønsker. 

- Det er to sideløbende ting, der kører, og så vil det på et eller andet tidspunkt smelte sammen, selv om det også kommer til at tage et stykke tid, før vi får fuldt udbytte af det. I FC København blev grundstenen lagt i 2000, og nu skriver vi 2019. Jeg siger ikke, at vi skal bruge 20 år til det, men vi skal heller ikke kun bruge et halvt. Det kommer til at præge os de næste år. At vi får lavet den her linje hele vejen igennem klubben. 

Du kan læse hele interviewet med Carsten V. Jensen i Tipsbladet, som er på gaden fredag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet. 

Læs også:Brøndby skaber for få chancer til Wilczek: Vi har ikke været dygtige nok

Læs også: Tvivler på Brøndby-træner: Tror ikke, han er "CV's" mand

Læs også:Brøndby-boss håber på profil: Jeg kunne godt se ham fortsætte her

Superliga

Mere Superliga

Fokus