• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Pirchert

Dal Hende om jagten på guldet: Rigtig lang vej endnu

Knap en halv sæson er gået, og selvom FC Midtjylland banker på til en førsteplads som ubesejret i de seneste ni Superliga-kampe, har midtjyderne stadig masser af arbejde foran sig, mener kantspilleren Marc Dal Hende.

Af Oliver Pirchert

Efterårssæsonen lakker mod enden, og FC Midtjylland ånder i øjeblikket Brøndby IF i nakken på førstepladsen. Blot et enkelt point har FC Midtjylland op til toppen.

Med to kampe mod henholdsvis OB og Randers FC håber Marc Dal Hende naturligvis på, at midtjyderne kan vippe Brøndby IF af pinden. Men om det sker før vinterpausen, er i bund og grund ligegyldigt, påpeger han.

-  Lige nu tænker vi slet ikke på det. Selvfølgelig ville det være rart at ligge nummer et, når vi går til vinterpausen, men for at være helt ærlig så er jeg sgu ligeglad med, hvor vi ligger til den tid. Bare vi ligger nummer et til sommer. Det er det vigtigste, siger Marc Dal Hende efter storsejren over AGF.

Kigger man på øjebliksbilledet, er successen dog ikke til at komme uden om. FCM-spilleren vil da heller ikke underdrive klubbens seneste resultater, og derfor sigter midtjyderne også efter den øverste plads i Superligaen. Dermed ikke sagt at mandskabet har en nem opgave i vente.

- Der er ingen tvivl om, at vi spiller med om guldet. Men det er der mange, der gør. Og med den her nye struktur, der er, så er der næsten kun seks-point kampe, når vi ryger over i slutspillet. Alt er stadig helt åbent, og der er rigtig lang vej endnu, fortæller Marc Dal Hende. 

Nu er FC Midtjylland ubesejret efter de seneste ni Superliga-kampe, men det kan blive en stime, der kan være svær at fortsætte, før vinterens kulde sætter sæsonen på pause.

- Jeg håber da på, at vi fortsætter og kører fuldt hus. Men vi tager en kamp ad gangen, og det er en mental udfordring her sidst på efteråret, for der er mange af drengene, som har spillet rigtig mange kampe - med landsholdet blandt andet. Folk er ved at være brugte, men jeg vil sige, at der er en kæmpe motivation, for til sommer skal vi bare afsted med alle pointene, afslutter FCM-spilleren.

Slutteligt kunne sjællænderen dog ikke holde smilet tilbage, da han blev spurgt til sine to sene mål i sejren på 4-0 over AGF.

- Vores formation er en gave for mig, det vil jeg sige. Den wing-back der - den er skræddersyet til mig, siger spilleren, der blev en del af FCM-truppen tilbage i januar 2017, med et lille grin.

Næste opgave for Marc Dal Hende og co. er mod OB på mandag klokken 19. Kampen spilles på MCH Arena.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Flemming P: Alle får en ny chance

Selvom man tidligere har været en perifer spiller i FCN-truppen, byder sæsonstarten på en ny chance til alle spillere...

Mere Superliga

Fokus