• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Robin Ettinger-Erichsen

Dal Hende udskyder kontraktforhandlinger: Kræver trænerafklaring

Marc Dal Hende har kontraktudløb med SønderjyskE til sommer. Han forhandler om en forlængelse med SønderjyskE, men uvisheden om Jakob Michelsen og hans egne ambitioner bestemmer fremtiden.

Af Robin Ettinger-Erichsen

SønderjyskE går en travl tid i møde. Først har de FC Midtjylland på hjemmebane søndag, derefter venter Superligaens resterende fire kampe før vinterpausen, før det helt store show går i gang. Fem af klubbens danske profiler har kontraktudløb til sommer, og derfor går klubben ind i en tid, hvor de skal forhandle forlængelser på plads eller skyde spillere af i januars transfervindue. En af de spillere, der har kontraktudløb, er backen Marc Dal Hende.

Da Dal Hende sidste sommer kom til SønderjyskE fra FC Vestsjælland, satte han sin signatur på en toårig kontrakt. Derfor er han i en situation nu, hvor han fra første januar må forhandle med andre klubber. Det stiller ham i en favorabel situation, fordi han nu har større indflydelse på, hvor fremtiden kommer til at være.

Læs også: Flere profiler kan forlade SønderjyskE til vinter

- Det er en god situation. Der er mange, der har kontraktudløb, og vi ved ikke, hvad fremtiden bringer. Jeg er i dialog med SønderjyskE og er ikke afvisende over for at forlænge med dem. Det er situationen. Men det er svært at sige, hvad der kommer til at ske, siger Marc Dal Hende til tipsbladet.dk.

Den 26-årige back med de offensive kvaliteter udelukker ikke at blive i Superligaen og SønderjyskE, men samtidig er der noget andet, der trækker i ham. Et ønske om en dag at trække den rødhvide nationaldragt over hovedet. Og det kan et skifte til udlandet og en større liga måske hjælpe til med.

- Jeg har mange drømme om at komme til udlandet. Og kunne man en dag komme tættere på landsholdet, ville det være en drøm, der går i opfyldelse. Jeg har mange drømme. Jeg vil gerne til udlandet. Næste step er vigtigt, specielt, hvis jeg kan komme tættere på en landsholdsplads, hvis det er muligt. Det er stadig tidligt. Det er meget svært at forudse noget i denne verden.

Før der kommer en afklaring på Marc Dal Hendes situation, er det et ønske fra ham at vide, hvem der er træner for SønderjyskE fremadrettet. Holdets træner, Jakob Michelsen, der ligeledes har kontraktudløb til sommer, har trukket interesse fra svenske Hammarby IF. Det er et rygte, der ikke vil gå i sig selv, og derfor ønsker Dal Hende at vide, hvem der skal være holdets træner fremadrettet.

- Det er noget, jeg har meddelt klubben. Så længe man ikke ved noget med træneren, Jakob har udløb til sommer, og der er mange rygter, så jeg ved ikke, hvad der sker. Hans Jørgen Haysen (Sportschef i SønderjyskE, red.) har sagt, at han håber på afklaring på trænersituationen inden jul. Og det har også betydning for mit valg. Det er federe at vide, hvem der er vores træner, end at gå ind og forlænge uden at vide, hvad der kommer til at ske. Så det har betydning for mit valg.

Det er ikke kun trænersituationen, der har indvirkning på SønderjyskEs nummer 7’s valg. Fordi andre bærende kræfter også har kontraktudløb, går klubben ind i en travl fremtid, hvor den skal have styr på, hvem der bliver og hvem, der forlader klubben. Dal Hende synes, at klubben har et spændende hold, men hvor hans fremtid bliver, ved han ikke endnu.

Superliga

Mere Superliga

Fokus