• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Den danske midtbanespiller Jesper Jørgensen oplevede ikke et Anderlecht-hold med så defensiv en taktik, som Ariël Jacobs fik skyld for.

Af Kim Michelsen

Den danske midtbanespiller Jesper Jørgensen er netop skiftet til den belgiske storklub Club Brugge efter en imponerende sæson hos Gent, hvor han scorede 10 ligamål. Et af Jesper Jørgensens mål faldt i 3-1-nederlaget til Anderlecht i januar. Her fik midtbanespilleren et godt indtryk af Ariël Jacobs spillestil, som ellers er blevet kaldt kedelig af den belgiske presse.

Spørger man journalist Bruno Govers, der dækker Anderlecht for fodboldmagasinet FOOT, er der ingen tvivl:

- Ja, for mig at se, spillede Ariël Jacobs for defensivt. Han forsøgte at sælge sin formation som 4-3-3, men det var i virkeligheden en 4-2-3-1, hvor kanterne Guillaume Gillet og Milan Jovanovic ikke lå helt fremme på linje med den enlige angriber. Når de ikke er det, kan du ikke kalde det en 4-3-3, siger Bruno Govers til Tipsbladet.

- I Anderlecht benyttede han altid to midtbanesweepere foran forsvarskæden i form af Lucas Biglia og Sasha Klejstan. Det var ikke nødvendigt. De fire forreste - Jovanovic, Suarez, Gillet og Mbokani - skulle så stå for magien, men selv om er gode og burde kunne afgøre kampe på egen hånd, scorede Anderlecht alligevel færre mål (61 i 30 kampe) end Gent (63 i 30 kampe), som kun blev nummer tre. Det burde ikke kunne lade sig gøre. Især fordi Gent er et hold uden store stjerner. Ingen Gent-spillere kunne gå i Anderlechts startformation, siger Bruno Govers.

Jesper Jørgensen er uenig i synspunktet.

- Begge gange vi mødte Anderlecht, var det et hold med en god organisation, men samtidig også et hold, der spillede god fodbold. Realismen var i højsædet på den måde, at de ikke spillede naivt, men jeg synes bestemt også, at de var gode til at komme frem af banen. Jeg synes, at de spillede en positiv gang fodbold, og jeg har egentlig kun hørt positive ting om Ariël Jacobs som træner, siger Jesper Jørgensen til Tipsbladet.

- Jeg kan heller ikke genkende, at deres wings lå langt tilbage. En mand som Guillaume Gillet, som de havde omskolet fra højre back, lå helt på linje med angriberen, og han var også målfarlig. Gillet scorede 12 mål i sæsonen og bidrog med masser af kvalitet, siger Jesper Jørgensen.

- Nu skal man passe på med at se tingene for sort-hvidt, men hvis man kan snakke om, at de til tider var defensive, så var det på udebane mod nogle af de større hold. De havde ikke et generelt defensivt udgangspunkt, siger Jesper Jørgensen.

I Tipsbladet, der er på gaden nu, kan du læse et stort portræt af Ariël Jacobs.