• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

David Nielsen: De unge får ingen særbehandling her hos mig

AGF's unge spillere har fået flere chancer i foråret, men det er ikke, fordi David Nielsen forærer dem spilletid. Den slags duer ikke. De skal være klar til at håndtere presset, for hvis han sender dem på banen med støttehjul, vælter de bare.

Af Anders Dehn

Da AGF spillede 2-2 mod Vendsyssel FF i seneste runde, fik fire af klubbens egne talenter spilletid. Derudover startede Jens Stage på banen, og Mustapha Bundu, der kom til AGF som teenager, kom ind undervejs.

Okay, spillere som Sebastian Hausner og Daniel Thøgersen ville nok ikke have fået spilletid, hvis det ikke var for skader og karantæner, men Kasper Lunding har startet alle forårets kampe, og Benjamin Hvidt blev skiftet ind foran den 27-årige Bror Blume på den centrale midtbane.

Læs også: Træner om reserven Mmaee: Man får ikke mange chancer som angriber i AGF

Det er måske ikke en ungdomsrevolution, men hvor talenterne nærmest ingen spilletid fik i David Nielsens første år som cheftræner, er han begyndt at bruge dem nu. Spørgsmålet er: hvorfor?

- Jeg ser bare, at de har taget et godt, nødvendigt skridt i løbet af vinteren og har leveret fra dag ét. Det er også det, man kalder at blive klar til at spille voksenfodbold. Når de viser de signaler, er det en åben konkurrence med de andre spillere. Det er sådan, det er, siger cheftræneren til tipsbladet.dk.

Læs også: AGF-keeper ser frem til slutspurt: Hver enkelt kamp er en finale

- De viser i hverdagen her, at de er klar, at de kan håndtere det, og at de har de rigtige tanker om, hvad der skal ske. Det skal vi selvfølgelig hjælpe dem med, men de får ingen særbehandling her hos mig. De bliver behandlet på samme måde som alle de andre spillere. Det er sådan, som jeg gør og altid har gjort med de unge spillere. Man skal ikke nurse dem og holde dem i hånden og så sende dem ind på Ceres Park med støttehjul på. Så vælter de. Det duer ikke.

På mandag får de unge AGF'ere endnu en chance for at vise sig frem, når holdet får besøg af OB, og runden efter venter AaB. To kampe om en plads i top 6 mod to andre traditionsklubber fra landets tredje- og fjerdestørste byer. To kampe med stort pres på David Nielsen og hans hold.

Læs også: AGF-debutant fik frygtelig start: Det var noget pis

- Nu følger der noget mere med. Vi kan alle se, hvad tabellen siger, og hvad man kan lede ud af det – det er jo det, den nye struktur giver. Det er styrken ved den her struktur: at spillerne lærer at føle et pres, som man normalt kun får helt nederst i tabellen eller helt øverst, siger AGF-træneren.

- Så vi lærer flere spillere at håndtere et større pres, og det er en ekstremt vigtig ting for os i sådan et lille hyggeland som Danmark, som desværre ikke har ultras-supportere, der fylder stadion med en masse folk. Så det er rigtig godt.

Er det også vigtigt for at udvikle spillerne?

- Det er helt afgørende at lære at spille under et større pres. Det er den største hurdle, synes jeg, som vi står overfor herhjemme. Det hjælper strukturen heldigvis med til.

De næste to kampe kommer til at afgøre, om strukturen byder på kampe i toppen eller i bunden for AGF i sæsonens sidste tredjedel. Der er kickoff mod OB på mandag klokken 19.

Superliga

Optakt: Randers FC - AC Horsens

Randers FC har med to sejre i træk fået tanket selvtillid men møder nu AC Horsens, der kun har tabt en gang på udeban...

Mere Superliga

Fokus