• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

David Nielsen: Jeg var mere under pres i norsk andendivisionsklub

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det pres, som omgivelserne lægger på AGF, tager David Nielsen efter eget udsagn ikke så tungt. Det var værre, da han som helt ny træner skulle styre Nest-Sotra.

Af Anders Dehn

Vi hører tit om det. Presset i AGF. Når folk i eller omkring klubben skal forklare, hvorfor det er specielt at spille eller træne der, eller hvorfor det er svært at levere varen i Danmarks næststørste by.

For David Nielsen skulle man også tro, at presset var noget mere nærværende, end han tidligere har oplevet i sin trænerkarriere, måske med undtagelse af Strømsgodset. Men ifølge cheftræneren selv var det større, da han fik sit første trænerjob i beskedne rammer.

Læs også: AGF-træner om tidlige indkøb: "PC" har spist juleand med headset på

Det var hos Nest-Sotra IL i Norge, og det var noget helt andet end AGF.

- Jeg vil sige, at jeg var mere under pres, da jeg tog mit første trænerjob oppe i en norsk andendivisionsklub, som lå ude i ingenting. Der var jeg under pres. Ikke kun på et sportsligt plan, men fordi jeg havde et personligt mål om at lukke munden på alle dem, som ikke troede, at jeg på nogen måde kunne finde ud af at lede et fodboldhold, siger han i et stort interview med Århus Stiftstidende.

Efter to år i Nest-Sotra på en af øerne ud for Bergen blev David Nielsen assistent- og siden cheftræner i Strømsgodset. Derpå fulgte to succesfulde år i Lyngby Boldklub, inden han i september 2017 blev AGF-træner.

Holdet ligger på tiendepladsen i Superligaen før forårets begyndelse og har fire point op til top 6.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.

Optakt: Hobro IK - Lyngby BK

Begge hold har hårdt brug for sejren - begge for at ruste sig bedst muligt til det nervepirrende gruppespil om at undgå nedrykning.