• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Sloth

David Nielsen jubler over 'taktisk' træk i storsejr

AGF-træner David Nielsen havde ét stort ønske før kampen mod Brøndby. Det gik i opfyldelse, og så kunne de rejse hjem til Aarhus med en storsejr og tre point

Af Mikkel Sloth

Brøndby er i forvejen en svær opgave for de fleste hold i 3F Superligaen, og særligt hjemme på Brøndby Stadion kan de blå-gule være svære at besejre. Det vidste de om nogen i AGF, hvor det indtil i går var 12 år siden, de senest havde slået Brøndby på udebane.

Det gjorde de dog noget så eftertrykkeligt søndag aften, hvor David Nielsens tropper kunne rejse hjem med en sikker sejr på 3-0 i bagagen.

Før kampen havde AGF-træneren et særligt ønske, og det blev opfyldt. Om sejren udelukkende skal tilskrives denne 'taktiske overvejelse' skal stå hen i det uvisse, men David Nielsen var i hvert fald meget tilfreds med både kampens forløb og resultat.

- Det var en flot præstation. Det kræver det altid at vinde i Brøndby. Og ikke bare vinde, men også spille så godt, at vi helt holder dem fra chancer, fortæller David Nielsen til Stiften.dk og afslører sin 'taktik' til kampen. Han ville nemlig gerne have Brøndby til at have en specifik banehalvdel i de første 45 minutter.

- Vi spiser os langsomt ind i kampen, og ville på forhånd gerne have dem til at spille ned mod deres fans i 1. halvleg, så vi kunne få det værste tryk der, og så slå til efter pausen. Det lykkedes, og det er stærkt af spillerne.

Den stod 0-0 ved pausen, og i anden halvleg havde Brøndby da heller ikke meget at komme med, mens AGF kørte på og scorede alle kampens tre mål. Dem og kampens øvrige højdepunkter kan du se i afspilleren øverst i artiklen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus