• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

David Nielsen roser AGF-profiler: De spiller på et helt andet niveau

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mustapha Bundu, Bror Blume og en række andre AGF-spillere har løftet deres niveau i 2019, mener cheftræneren. Det er forklaringen på, at holdet klarer sig så godt.

Af Anders Dehn

Det er ikke kun, hvis man fokuserer på efteråret, at AGF har været Superligaens tredjebedste hold. Det gælder også for hele 2019, hvor holdet eksempelvis har hentet 11 point mere end Randers FC og 12 mere end Brøndby IF.

Holdet hentede mange point i foråret, men det er ikke noget nyt. Tværtimod har kritikken ofte lydt, at AGF kun klarede sig godt, fordi holdet mødte de dårligste i ligaen. Det har trænerstaben nu fundet en måde at imødegå.

Læs også:Kampen om eftertragtet Superliga-profil fortsætter: Der er meget snak

Men den primære forklaring, mener cheftræner David Nielsen, er, at spillerne har løftet deres niveau hver for sig og dermed kollektivt.

- Generelt er det jo spillernes individuelle kvalitet og de skridt, som spillerne har taget, som gør en forskel. Mustapha Bundu er en anden spiller nu, end han var for et år siden. Bror Blume er en anden spiller nu end for et år siden. Og sådan kan jeg gå igennem hele mit fodboldhold. Det er nogle spillere, der spiller på et helt andet niveau nu. Og det er dér, nøglen ligger, og fordi vi har fået en tro på, at vi er gode, og vi har fået lov til at øve os på at vinde i foråret, siger Nielsen til Århus Stiftstidende.

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

AGF-spillerne og -trænerne er gået på vinterferie på tredjepladsen i Superligaen med fire point ned til Brøndby IF på fjerdepladsen. Holdet vender tilbage til træning mandag den 6. januar.

Derefter venter i alt seks testkampe, tre i Danmark og tre på træningslejren i Portugal, inden holdet åbner forårssæsonen hjemme mod Randers FC. Det bliver den 16. februar.

Læs også:Avis: AGF jagter eftertragtet Hobro-profil

Læs også:Så nemt eller svært er forårs-programmet i Superligaen

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020