At Superligaen nu ikke blot er afgjort efter 33 runder, hvor man har mødt elleve modstandere tre gange, er for dansk fodbold en god udvikling. Det mener Lyngby-træneren.

Superligaen skiftede til denne sæson struktur fra det tidligere almindelige tabel-system til nu at inkludere grundspil, mesterskabsspil, gruppespil og nedrykningsspil. Der var stor snak om, hvorvidt denne ændring ville være godt for dansk fodbold. En af dem, der mener, at denne ændring har været til det gode, er David Nielsen.

Lyngby-træneren roser niveauet i kampene i mesterskabsspillet, som Lyngby er en del af, selvom det er blevet til nederlag til både Brøndby og FC Nordsjælland og til en uafgjort mod FC Midtjylland.

- Vi har vundet over mange af de her rigtigt gode hold, som vi allerede har spillet mod i grundspillet. I Mesterskabsspillet får vi den bedste udgave af dem. Så slutspillet er med til at vise hvor gode spillerne er, og hvor god Superligaen egentlig er. Det udvikler dansk fodbold, og det er fantastisk at være med til, siger David Nielsen til klubbens hjemmesiden og fortsætter:

- Jeg må sige, at kvaliteten af de kampe vi er med til at spille, den er skyhøj. Det er et step op fra grundspillet. Jeg står med en fornemmelse af, at de her kampe minder lidt om europæiske kampe. Laver vi en fejl og mister vi bolden, så er der mål. Det så vi mod Brøndby og det så vi mod Midtjylland senest. Man bliver straffet, fordi modstanderen er langt mere kynisk og koncentreret.

Før sæsonen startede var der ikke mange, der havde troet, at Lyngby kunne tilspille sig en plads blandt de øverste seks hold og dermed mesterskabsfodbold frem for nedrykningsfodbold. Klubbens erklærede målsætning var da også at undgå nedrykning, så da det blev nået, dalede niveauet en smule hos de kongeblå. Men siden er det hævet igen, mener cheftræneren.

- Jeg synes vi, måske med rette, fik kastet lidt vand på vores ild, da vi pludselig i februar nåede vores mål om overlevelse. Det var den målsætning, vi havde arbejdet på i halvandet år, og der var det klart, at så skulle vi lige bruge lidt tid på at finde ilden igen. Den ild var tilbage mod FC Midtjylland, og det er jeg glad for.

Om ilden også er tilbage i næste kamp for Lyngby er svært at forudse. Hvad der til gengæld er nemt at forudse er, at modstanderen i den kamp bliver SønderjyskE og at den spilles i Haderslev på fredag med kampstart klokken 20.15.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO