• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

DBU udpeger pokalfinalens dommer: Det er noget, jeg har drømt om

Det bliver 35-årige Peter Kjærsgaard, der skal være manden i midten, når Brøndby IF og FC Midtjylland mødes i pokalfinalen på fredag.

Af Kenneth Jensen

De to hold er godt i gang med deres opladning til pokalfinalen på fredag, og nu er der også styr på, hvem der skal passe og lede slagets gang.

Det bliver 35-årige Peter Kjærsgaard, der får til opgave at dømme sin første pokalfinale nogensinde.

Og Superliga-dommeren ser frem til opgaven.

- Jeg er selvfølgelig rigtig stolt over at skulle være dommer i pokalfinalen. Det er noget, jeg har drømt om som ung dommer og arbejdet hårdt for at opnå. Jeg glæder mig enormt. Pokalfinalen er en festdag både på og udenfor banen med masser af mennesker i Telia Parken, intensitet på grønsværen og to hold, der spiller for at vinde. Det er fantastisk, og det er i mine øjne den største kamp i dansk fodbold, siger han til DBU's hjemmeside.

Peter Kjærsgaard har været Superliga-dommer siden 2013, og han har 105 kampe i dansk fodbolds bedste række på sit cv. Pokalfinalen bliver dog hans største opgave i karrieren.

- I en finale vil der være et lidt andet spændingsniveau. Vi skal i dommerteamet være med til at hjælpe spillerne og sikre, at de rammer det rigtige spændingsniveau. Det skal vi forberede os på sammen, siger han.

Peter Kjærsgaard har dømt 20 gange i Superligaen i denne sæson.

Superliga

Fra anfører til projektleder

Mads Agesen indstillede i 2018 sin aktive fodboldkarriere for Randers FC, men gør nu comeback for klubben i en stilli...

Mere Superliga

Fokus