• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

OB's Kalilou Traore kan spille i hvilken som helst af de fem store ligaer. Det fortæller hans landstræner i Mali, Alain Giresse, til tipsbladet.dk.

Af Søren Hanghøj Kristensen

Skader, sygdom og et efterår med flere Tycho Brahes-dage rykker ikke ved det faktum, at OB's midtbanespiller Mohamed Kaliou Traoré er en af Superligaens mest interessante og spændende spillere. Kæmpen fra Mali har de fysiske egenskaber til meget mere end den danske liga, og det var derfor alt andet end overraskende, da France Football tirsdag kunne fortælle, at en af de store klubber i fransk fodbold, Girondins de Bordeaux, står klar med et bud på OB-spilleren.

I OB kender de midtbanespillerens enorme kvaliteter. Kvaliteter, som offentligheden måske endnu ikke er helt bekendt med. Klubben ser Kalilou Traoré som en spiller, der kan udvikle sig til et af de største salgsobjekter i Superligaens historie, og fynboerne har fat i noget. Kalilou Traoré, der med sine 192 centimeter rager godt op over de fleste andre midtbanespillere, har nemlig potentialet til at begå sig i de allerstørste ligaer. Det mener hans landstræner i Mali - den franske midtbanelegende Alain Giresse.

- Kalilou Traore har et virkelig stort potentiale. Han er stor, han er stærk, og han er hurtig. Men samtidig har han en god teknik og en jernvilje. Han kan spille i de helt store ligaer i England, Spanien, Tyskland, Italien og Frankrig, fortæller Giresse til tipsbladet.dk.

Alain Giresse, der blandt andet var med til at vinde EM i Frankrig i 1984, spillede selv 519 kampe for Girondins de Bordeaux over 16 år. Bordeaux er hans klub, og det er derfor naturligt, at klubben fra det sydvestlige hjørne af Frankrig har spurgt landstræneren fra Mali til råds omkring Kalilou Traoré.

- Bordeaux ringede til mig og spurgte om min uforbeholdne mening om Kalilou Traorés kvaliteter. Og jeg kunne kun svare; "Han er god", forklarer Alain Giresse.

Landstræneren fortæller dog, at Bordeaux ikke er den eneste klub, der har fået øjnene op for OB-profilen. Da Mali den 11. november spillede venskabskamp mod Burkina Faso i Frankrig, havde flere større klubber spejdere på plads. Og de lagde mærke til Kalilou Traoré, der glimtede ved siden af FC Barcelonas Seydou Keita på Malis centrale midtbane.

- Kalilou Traoré spillede en stor kamp mod Burkina Faso. Han overskyggede Seydou Keita. Klubber fra Frankrig og Italien var på plads på stadion, og de fik virkelig øjnene op for Kalilou. De kendte allesammen Keita i forvejen, men de var meget overraskede over at se hvor god hans makker på midtbanen var, fortæller Giresse, der nemt kan se OB'eren i større klubber end Bordeaux.

- De helt store europæiske klubber som Manchester United og Real Madrid er for store. Men Kalilou Traoré ville være en god spiller i klubber fra midten af Premier League og de helt store franske klubber som Lyon, Paris St. Germain og Olympique Marseille, slutter landstræneren.

Mohamed Kalilou Traoré kom til OB fra kroatiske Istra sidste sommer på en fri transfer. Han kan derfor blive en endog meget god forretning for fynboerne, der kræver et højt tocifret millionbeløb for landsholdsspilleren fra Mali.