• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Det lærte vi af Superligaen: 3-5-2 pynter i Brøndby

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på 12. spillerunde i Superligaen - den såkaldte derbyrunde.

Af Ole Hoffskov

Superligaens grundspil nærmer sig halvvejsmærket, og 12. spillerunde bød på en stribe lokalopgør rundt om i det danske land. Rundens mest omtalte kamp var naturligvis opgøret i hovedstadsområdet mellem Brøndby IF og FC København, og her slap de blå-gule bedst fra det med en 3-1-sejr. Lokalopgøret i Østjylland mellem formstærke Randers FC og formstærke AGF løb også med en stor del af opmærksomheden. Her vandt Randers over rivalerne, som de plejer.

Tipsbladet.dk ser her nærmere på nogle af de svar, vi fik i den forgangne spillerunde.

3-5-2 pynter i Brøndby

Der skiftes flittigt formation i Brøndby IF, og søndag var turen så kommet ti 3-5-2. Det viste sig at være en rigtig god idé af Niels Frederiksen. Formationens ilddåb kastede en 3-1-sejr over FC København af sig, og en større blåstempling findes vel næppe.

Brøndbys helt store problem i forhold til 4-4-2 og 4-3-3 er, at det indiskutabelt er på kantpositionerne, at holdet er tyndest besat. Den udfordring blev løst ved at gå over til wingbacks, og med tanke på, at Brøndby aktuelt råder over en masse dygtige midstoppere, giver det også god mening at spille med tre af slagsen.

Det var især defensivt, det så godt ud for Brøndby mod FC København, men det var også værd at tage med, at Kamil Wilczek igen kom frem til chancer, at Josip Radosevic sprudlede på midtbanen, og at de blå-gule havde flere gode kontraløb.

Mon ikke, at formationen også hedder 3-5-2 i næste kamp mod Lyngby.

Lidt for meget ballade i derbyrunden

Derbyrunden er opfundet for at skabe lidt ekstra rivalisering i dansk fodbold, og på mange måder har idéen virket efter hensigten. I denne weekend også lidt for meget.

Det har været en weekend præget af for meget ballade og uro.

I forbindelse med opgøret mellem Brøndby og FCK blev én mand anholdt for at begå vold mod tjenestemand, og inde på stadion måtte en kontrollør på sygehuset efter at være kommet lidt for tæt på et kanonslag. I Silkeborg var der ballade med en gruppe FCM-fans, og det tvang politiet til at bruge knipler og politihunde. Fire kontrollører måtte en tur på skadestuen, mens tre fans blev sigtet af politiet.

Endelig var der også uroligheder i Randers, hvor Østjyllands Politi langede sigtelser ud til to personer, der ikke kunne opføre sig ordentligt. 

Det skæmmer det samlede billede af en ellers underholdende runde i Superligaen.

Randers FC fremstår som et tophold

Det går op og ned for alle hold i løbet af en sæson, men lige nu peger pilen så meget op for Randers FC, at man er nødt til at tage kronjyderne seriøst som et muligt tophold. 2-0-sejren over AGF var klubbens femte i træk, og dermed er holdet på tredjepladsen.

Randers FC har en tendens til at gå lidt under radaren, men det er imponerende, hvad Thomas Thomasberg og co. har gang i i denne sæson. En 2-0-sejr over et ekstremt formstærkt AGF-mandskab er meriterende. Også selvom, at kronjyderne plejer at vinde over AGF.

I næste runde venter et opgør mod FC Midtjylland, og her skal det for alvor blive spændende at se, om Randers FC også formår at drille de helt tunge drenge i klassen.

Læs også:Riddersholm om Esbjerg-mål: Det er noget af det, der pisser mig allermest af

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 12. runde

Læs også:Vild weekend: Debut for Sønderjyske og U19-landsholdsudtaget

Læs også:Snak i krogene: Tyskere har henvendt sig om David Nielsen

Læs også:Maltrakteret FCK-mandskab: Bendtner skal i kamp og nyindkøb i skole