• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Det lærte vi af Superligaen: Brandvarm Brøndby-bomber og løst krudt

Tipsbladet.dk ser nærmere på nogle af de svar, sæsonens femte spillerunde i Superligaen gav.

Af Torsten Kjems Hansen

Femte runde i Superligaen er næsten færdigspillet efter weekendens seks kampe.

Topholdene FC København og FC Midtjylland fortsætter parløbet i toppen af rækken efter den femte sejr af fem mulige. Silkeborg IF fik sæsonens første point, mens den seneste sæsons bronzevindere fik udvidet krisen med en regulær øretæve på 4-0 ude mod AaB.

Vi ser her nærmere på nogle af de ting, vi blev klogere på i femte runde, der i skrivende stund fortsat mangler at få afviklet mandagens opgør mellem SønderjyskE og AGF. 

Løst krudt i Plaffeministeren
Silkeborg IF fik endelig slettet nullet, da det søndag blev til 2-2 i Farum, men glæden må alligevel være begrænset, da oprykkerne gik til pause med en 2-0-føring, havde chancer til flere scoringer og såmænd også brændte et straffespark i overtiden.

Og her kommer topscorer i den seneste 1. divisions-sæson Ronnie Schwartz ind i billedet. For angriberen har nemlig været pænt uskarp for Silkeborg IF i denne sæson. I søndagens kamp stod han så for at brænde en friløber og var også synderen, da 3-2-sejren skulle sikres fra 11-meter-pletten med få sekunder tilbage af dommerens tillægstid.

Ronnie Schwartz er en af ligaens mest afsluttende spillere indtil videre og ligger med sine 11-afslutninger i top 10. For at lave sammenligningen med Superligaens aktuelle topscorer har Brøndbys Kamil Wilczek afsluttet 15 gange i de fem første kampe og er noteret for seks kasser. Ronnie Schwartz er dog noteret for en enkelt scoring i sæsonen, da han ragede bolden i kassen efter et hjørnespark i forrige rundes 3-1-nederlag ude til AaB. 

Men skal Silkeborg slippe væk fra suppedasen i bunden af tabellen, er det ved at være tid til at Ronnie Schwartz med kælenavnet Plaffeministeren får andet end løst krudt i afslutningerne.

En bronzevinder i massiv modvind.
De overraskende i den grad positivt, da det som oprykker blev til flotte bronzemedaljer for få måneder siden. Men Esbjerg fB er kommet helt skævt i gang med sæsonen, hvor det efter de fem første kampe fortsat kun står et point på kontoen.
 
De tre seneste kampe er tabt i ligaen, og det uden selv at score mål. 4-0 blinkede lystavlen i Aalborg søndag efter første halvleg mod AaB, og det blev da også kampens resultat. Esbjergs helt store problem er evnen til at score mål. 

Det er blevet til bare et eneste mål i sæsonen, og det er inklusiv de to europæiske kampe mod hviderussiske Shakhtar Soligorsk, der sammenlagt vandt 2-0. Facit efter syv spillede turneringskampe er altså en målscore på 1-11. 

44 gange har Esbjerg fB-holdet afsluttet i Superligaen - 20 gange er afslutningen registreret som værende inden for rammen. Men kun finske Pyry Soiris afslutning fra anden spillerunde er gået i mål. Krise i Esbjerg? Det kan man godt kalde det - både når det kommer til point og evnen til at score mål. 

Bomberen i Brøndby er brandvarm
Forud for søndagens kamp mellem Brøndby og Hobro landede historien om, at den tyrkiske storklub Besiktas skulle være ganske interesserede i Superligaens aktuelle topscorer

Kamil Wilczek. Den polske angriber fulgte op på den nyhed ved at at sende sig femte og sjette Superliga-mål i kassen, hvilet næppe har mindsket interessen og hans værdi ude på det endnu åbne transfermarked. 

Tæller man de europæiske kampe med har Kamil Wilczek i denne sæson scoret hele ni mål i lige så mange kampe, og der er intet at sige til, at klubber uden for landets grænser har et godt øje til den 31-årige angriber. 

Kamil Wilczek er i Superliga-sæsonens fem første runder noteret for 15 afslutninger. Ni af dem har været inden for målrammen, og seks af dem er altså endt i kassen. Det giver i alt en fremragende scoringsprocent på 40 for Brøndby-angriberen.

I søndagens udekamp viste Wilczek ingen nåde, da hans to scoringer kom efter hans to eneste registrerede afslutninger - 100 procent effektivt. 

  

Superliga

OB slog Malmö FF i Sverige

OB besejrede et afbudsramt Malmö FF-mandskab med 2-1 onsdag eftermiddag. Søren Rieks scorede for det svenske hjemmeho...

Mere Superliga

Fokus