• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Det lærte vi af Superligaen: FC København viser sunde svaghedstegn

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på 8. spillerunde i Superligaen.

Af Torsten Kjems Hansen

Første pause efter en spændende Superliga-start er en realitet på grund af de kommende EM-kvalifikationskampe. 

Ottende spillerunde er afviklet med klare pointer at tage fat på.

Vi ser her nærmere på nogle af de ting, vi lærte af runden i Superligaen.

FC København er også menneskelige
FC København er på trods af skader og masser af europæiske kampe i benene fløjet af sted i Superliga-starten og nåede i seneste spillerunde at snuppe endnu en rekord, da man blev det første hold til at vinde sine syv første kampe i sæsonen. 

Men søndag stoppede festen og stimen.  

AaB sørgede med Kasper Kusks scoring for, at FC København løb ind i det første nederlag i sæsonen, hvilket på samme tid og betyder, at FC Midtjylland overtager ligaens førsteplads efter sejren hjemme mod Brøndby. 

De mange skader og trætte ben hos FC København-spillerne, har sat sit præg, og på den led er det ganske rart for Superligaens videre forløb, at topholdet også kan vise svaghedstegn.

Esbjerg fB sejler på udebane
Den seneste sæsons bronzevinder fra Esbjerg fB har mere end svært ved at finde fodfæste i denne sæson. Bare fem point er samlet efter de første otte runder, og ens for dem alle er, at de er kommet på hjemmebane. 

For med søndagens 1-0-nederlag ude til AGF, blev der sat en fed streg under, at Esbjerg fB er ligaens suverænt dårligste  på udebane. Fire kampe er spillet, hvilket har resulteret i fire nederlag - uden selv at komme på tavlen. Målscoren hedder bekymrende 0-8 på udebane. 

Selv i krisetider handler det om at finde noget positivt. For Esbjerg fB handler det efter søndagens kamp i Aarhus om at holde fast i, at man trods alt fik skabt chancer nok til at få hul på målscoringen. At heldet og skarpheden så igen ikke var til stede - det er så her arbejdsindsatsen skal skærpes fremadrettet.

Træner John Lammers har efter det seneste nederlag fortsat klubbens opbakning, men der er næppe nogen tvivl om, at de kommende tre kampe mod Randers FC, Brøndby IF og AC Horsens af ganske afgørende for Esbjergs udsigter i denne sæson. 

Stramme miner i Brøndby IF:
Brøndby slider. Både med regnskabet og med resultaterne på banen. Oven på den seneste rundes smertelige 0-3-nederlag hjemme til AGF, var der søndag naturlige nerver, da det gjaldt den svære udekamp mod FC Midtjylland. 

Som bekendt tabte Brøndby med 1-0 på Anton Skippers tidlige selvmål. Uheld eller ej - Brøndby har nu tabt to kampe i træk, hvilket slet, slet ikke stemmer overens med forventninger til sæsonen under træner Niels Frederiksen. Til trods for udskiftninger i spillertruppen må og skal Brøndby være længere fremme og tættere på FC Midtjylland og FC København, der allerede nu har skilt sig ud med parløb i toppen af tabellen. 

Brøndby må efter nederlagene nu tage til takke med femtepladsen med en høst på 13 point for de første otte kampe. Den høst skal meget gerne gøres klart større, når de kommende tre runder er afviklet. Her venter FC Nordsjælland på Brøndby Stadion, Esbjerg fB på udebane og SønderjyskE i Haderslev. 

Hvis ikke det er tilfældet - jamen så slipper Brøndby-spillerne og lederne nok næppe for ekstra larm omkring krisesnak og forventnings-afstemningen.

​