• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Det lærte vi af Superligaen: FCN lurer på svagheder hos Brøndby og FCM

Vi samler op på weekendens Superliga, hvor der var flere interessante ting, vi lærte.

Af Torsten Kjems Hansen

Vi rykker nu helt tæt på grundspillets afslutning, og dermed tæt på medalje- og nedrykningsslutspillet.

Endnu er der masser af spænding om pladserne, men i 25 spillerunde fik vi svar på flere ting.

Vi ser her nærmere på ting vi lærte af Superligaens spillerunde:

FC Nordsjælland kan blande sig i guldkampen:

Er der et hold, som FC Nordsjælland i de senere Superliga-sæsoner har haft det svært i mod, er det FC Midtjylland. Søndag sluttede det godt nok 1-1 i Farum, men det var efter 90 minutter, hvor det kvikt-spillende FCN-hold viste sig som det bedste hold, og kunne efter kampen med rette være det mest skuffede over pointtabet. 

Men i en runde, hvor både FCM og altså siden Brøndby mistede point viste FC Nordsjælland, at holdet rummer kvalitet og facetter i spillet, der med den rette kynisme i afslutningerne kan sende holdet ind i guldkampen, såfremt både FC Midtjylland og Brøndby IF viser svaghedstegn, når medaljeslutspillet sættes i gang.
 
Anført af anfører Mathias Jensen og med en klokkeklar profil i tilgangen Mikkel Rygaard tilsat ungdommeligt mod fra blandt andre Mikkel Damsgaard og Mads "Mini" Pedersen har FC Nordsjælland en offensiv, der kan gøre ondt på samtlige hold i Superligaen. Og hvis topscorer Asante rent faktisk nu får noget mere selvtillid i afslutningerne - hvad kan det så ikke blive til. 

Lyngby og Sørensen fortsætter absurd mål-limbo

Lyngby er noget for sig - i hvert fald når det kommer til selvmål i dette forår. Da Sønderjyske vandt med 1-0 i søndagens tidlige opgør var det Thomas Sørensen, der blev noteret for et selvmål. 

Og hold så fast. 

Det var anden kamp i træk, at Thomas Sørensen er noteret for et selvmål, da han også "stod bag" scoringen, der sendte Hobro IK på 1-0 i den seneste runde, der endte med en 3-0-sejr. 

Og i alt har Lyngby stået hele tre selvmål i et forsømt forår, for da Brøndby i forårspremieren vandt med 3-1 var det skam også en Lyngby-spiller, modstanderens første scoring - denne gang dog Kevin Tshiembe, der blev noteret for selvmålet. 

Af de 11 mål, som Lyngby har lukket ind har de tre altså været selvmål - det svarer til 27 procent af modstander-scoringerne. 

Thomas Sørensen har dog bidraget i den modsatte ende, for han har rent faktisk scoret to ud af i alt tre af Lyngbys mål i dette forår. Det tredje - det var såmænd et selvmål af Brøndbys Paulus Arajuuri.

Brøndby er fortsat menneskelige

Brøndby havde efter FC Midtjyllands pointtab i Farum muligheden for at vride sig løs i topstriden og skyde sig to point foran FC Midtjylland, som Brøndby selv nedlagde i Herning for et par runder siden. 

Men for anden gang i foråret fik Brøndby ikke snøret sækken til efter føring på udebane og måtte rejse fra Horsens med kun det ene point. Efterfølgende har træner Zorniger langet ud efter holdets indstilling til kampen, så selv om Brøndby i denne sæson ser ud til at være guldstærke, er der fortsat brug for fokus og fight i hele vejen i gennem kampene, hvis det hele skal ende godt. 

Det må være en absolut vigtig lære for Brøndby-spillerne at tage med sig ind i slutspillet - for ellers ender sæsonen med endnu en skuffelse: En medalje, der ikke er af guld. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Optakt: OB - AaB
Optakt: OB - AaB

OB og AaB runder året af med en spændende fredagskamp i Superligaen.

Mere Superliga

Fokus