• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Det lærte vi af Superligaen: Guldkrigen er optrappet

Tipsbladet.dk ser nærmere på nogle af de svar, som forårets første kampe i Superligaen gav.

Af Anders Dehn

Opdateret tirsdag den 12. februar

Superligaen vendte tilbage i weekenden med masser af mål, vigtige sejre, forsmædelige nederlag og dårligt forsvarsspil.

Her er nogle af de ting, vi lærte af Superligaens 21. spillerunde.

FC Midtjylland presser FCK - på og uden for banen
Der er ved at gå guldkrig i den i toppen af dansk fodbold, hvor FC København og FC Midtjylland lige nu kæmper om fordele guld og sølv. Søndag vandt FCK med 6-1 over OB, og mandag fulgte FC Midtjylland trop og vandt 1-0 ude over Vendsyssel.

Dermed er der stadig tre point mellem de to mandskaber, og hvad der også er ganske interessant, er den krig på ord, der lader til at være på vej.

Mandag morgen optrappede Rasmus Ankersen guldkrigen, da han konstaterede, at FC København har FC Midtjylland på hjernen i et stort interview med Politiken. Ståle Solbakken svarede igen i Ekstra Bladet med kommentaren, om "det er 1. april?".

Også FCM-træner Kenneth Andersen puster til ilden, for efter sejren på 1-0 over Vendsyssel forklarede han til Ekstra Bladet, at FCK ikke var skræmmende, da det blev til en FCK-sejr på 6-1.

Man må i den grad sige, at kampen om guldet er i gang.

FC Nordsjælland og Brøndby spiller ligaens sjoveste kampe
Der er ingen kombinationer af hold i Superligaen, der vækker samme instinktive forventning om en underholdende og målrig kamp hos nærværende skribent, som når FC Nordsjælland og Brøndby IF mødes. Der er noget ved de to holds tilgang til spillet, der gør kampene åbne, hektiske og medrivende, hver gang de spiller mod hinanden. Ligesom i går.

Først kom FCN foran 1-0, så kom Brøndby på 1-2, inden FCN bragte sig foran igen, og Brøndby til sidst udlignede til 3-3. Debutanten Simon Hedlund sagde, at det var en sjov kamp at spille, og det var også en sjov kamp at se.

FC Nordsjælland og Brøndby IF har spillet mod hinanden 21 gange, siden de senest begge gik målløse fra banen. De to seneste år har holdene scoret 4,3 mål i gennemsnit i de indbyrdes kampe, og ved syv lejligheder har mindst ét af dem scoret tre mål.

Det er ikke til at se Skov for bare mål
Det er ikke ny lærdom, at Robert Skov er målfarlig. Det er heller ikke nyt, at han ofte scorer på dødbolde. Men før forårets første kamp var det store spørgsmål, om pausen havde forpurret hans momentum, og om han ville kunne fortsætte sin målfrekvens fra efteråret.

Svaret på det sidste blev et eftertrykkeligt ja.

Skov sparkede to frispark og et straffespark i målet og var dermed i høj grad en af dem, OB kunne takke for de tenniscifre, holdet måtte forlade København med. Som Rasmus Falk sagde om sin holdkammerats frisparksevner efter kampen:

- Det er helt surrealistisk. Det burde ikke være muligt! Jeg tror ikke, at der er nogen, der har en bedre statistik end ham. Det kan jeg ikke tro. Jeg skal i hvert fald se det først.

Det var i øvrigt Skovs tredje hattrick i de seneste fire kampe. Den runde, hvor han ikke scorede tre mål, scorede han to.

Den, der lever stille, lever godt
For et år siden havde Randers FC fyret Ricardo Moniz, taget afsked med Michael Gravgaard og slæbte stadig rundt på efterladenskaberne fra kone-gate og det mislykkede salg til Right to Dream. Derudover havde holdet afsluttet efteråret med at tabe 0-4 og indledte foråret med at tabe 1-5. Alt virkede som kaos.

I dag er der langt mere ro om Randers, der i ly af andre klubbers problemer eller overraskende medgang har sneget sig op på en delt tredjeplads i relativ ubemærkethed. Cheftræneren virker til at sidde sikkert i sædet, sportsdirektøren er en velkendt klubmand, og 3-0-sejren over AaB søndag eftermiddag satte en flot foreløbig krone på det kronjyske værk.

Randers kan ingenlunde vide sig sikre på at slutte i top 6, for der er kun tre point ned til den gale side af skillelinjen, men det ser unægtelig godt ud for Thomas Thomasbergs hold. Især sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.