• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Det lærte vi af Superligaen: Man skal aldrig være helt bekymret for FCN

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk ser nærmere på første spillerunde i Superligaen.

Af Ole Hoffskov

Superligaen ruller igen, og der var masser af underholdning at berette om fra første spillerunde, hvor "de tre store" FC København, FC Midtjylland og Brøndby IF alle vandt, mens Lyngby også hentede en flot sejr.

Vi har set nærmere på nogle af de ting, vi blev klogere på i løbet af weekendens kampe.

Oprykkerne præsenterede sig meget forskelligt 

Det er altid spændende at se, hvordan det går oprykkerne i første kamp, og der var stor forskel på Silkeborg IF og Lyngby Boldklub. Hvor sidstnævnte vandt en flot 2-0-sejr hjemme over AaB, blev Silkeborg IF skilt ad i Brøndby. 

Det er naturligvis ikke på Brøndby Stadion, man kan forvente, at et hold som Silkeborg går ind og dominerer, så på den baggrund er der ikke grund til bekymring, men spillemæssigt var det ikke meget, der lykkedes for gæsterne, og det skal Kent Nielsen have fokus på. 2019 har været lidt af et eventyr for Lyngby, og det fortsatte altså i Superliga-comebacket.

I den forbindelse må man også knytte nogle ord på AaB, hvor der er åbenlyse faresignaler. Nordjyderne fremstod som et hold, der mangler ledere, og sportsdirektør Allan Gaarde kan næppe se sig fri for at købe yderligere forstærkning i løbet af sommeren. 

Niels Frederiksen har sat et tydeligt aftryk

Niels Frederiksen Superliga-debuterede som cheftræner for Brøndby IF mod Silkeborg IF, og man kan godt se, at der visse steder er tale om et nyt aftryk på holdet efter årene med Alexander Zorniger og det hidsige genpres.

Mest bemærkelsesværdigt er det, at Brøndby nu spiller med noget, der minder om fløje, og især Simon Tibbling fungerer rigtig godt i den rolle. Kantspillere var fuldstændig bandlyste under Alexander Zorniger, der startede sin tid i Brøndby med at skille sig af med dem alle sammen.

Af andre småting var det værd at notere, at 6'er-positonen, som mod Silkeborg var Josip Radosevic, ikke længere skal trække ned i banen mellem de to stoppere og være med til at føre bolden frem. Desuden ser man flere diagonalafleveringer fra midtstopperne.

Fra sidelinjen kunne Niels Frederiksen se sine idéer blive udført på fornem vis, og det kastede altså en 3-0-sejr over Silkeborg af sig.

Man skal aldrig være helt bekymret for FC Nordsjælland

I disse spalter udtrykte vi i sidste uge bekymring på vegne af FC Nordsjælland, der i løbet af det seneste år har set et væld af nøglepersoner forlade klubben på- og udenfor banen. Kan FCN blive ved med at klare den?

Ja, det kan de sagtens. Anderledes kan man ikke konkludere efter første spillerunde, hvor det blev til en 3-0-sejr ude over AC Horsens - et AC Horsens-mandskab, der godt nok også var ringe.

FCN har sagt farvel til Mads Pedersen, Victor Nelsson og Karlo Bartolec, mens Andreas Skov Olsen heller ikke var med i premieren, og klubben har modsat ikke købt en eneste spiller. Derudover var profiler som Jonathan Amon, Mohammed Kudus og Mikkel Damsgaard fraværende.

Spillere som Abu Francis og Isaac Atanga, som de færreste formentlig har hørt om, klarede dog skærene og satte to streger under, at man aldrig skal være helt bekymret for FC Nordsjælland. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus