• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Det lærte vi af Superligaen: Krisen kradser i SønderjyskE

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Vi er tæt på halvvejs i Superligaen denne sæson, og her er, hvad vi lærte af 18. runde i dansk fodbolds bedste række.

Af Kenneth Jensen

Der mangler godt nok en enkelt kamp i 18. runde af dansk fodbolds bedste række, og den står mellem topholdet FC Midtjylland og bundholdet Silkeborg IF.

Men selv om mandagskampen ikke er afviklet, er der sket meget i weekendens opgør.

Vi tager her et kig på, hvad vi lærte af Superligaen.

FC København halter videre

FC København havde før runden hele syv point op til FC Midtjylland på førstepladsen, og der var derfor behov for en sejr i det københavnske derby. Den fik FC København, der ellers var presset af, at Brøndby kom foran med 1-0, ligesom udeholdet i Parken havde masser af gode chancer.

Læs også:Solbakken om Fischer: Han er ingen primadonna

Men chancerne forspildte Brøndby, og så trådte Viktor Fischer frem, som han ikke har gjort det så ofte i 2019. Og faktisk slet ikke i efteråret. To scoringer - sejrsmålet i det sidste minut - kom tiltrængt for FCK-holdet, der stadig slider og slæber sig igennem en efterårssæson, hvor man ikke for alvor har set holdet spille sig ud og spille på det niveau, man så i foråret. Men de tre point fik FCK.

Kan Solbakkens mandskab holde sig tæt på FCM, kan meget ændre sig i foråret, hvor der vil være friske og udhvilede ben, og hvor FCK og FCM vil mødes to gange i Mesterskabsspillet. Lige nu halter FCK, og så er det godt for holdet, at der kun er to runder igen af efterårssæsonen. Og gode hold klarer også at få point, når spillet ikke er fantastisk.

AGF ligner et tophold

De har spillet gode kampe, AGF, og så har de spillet dårlige kampe. Sådan er det for stort sert alle hold i Superligaen. Og AGF kan glæde sig over, at de har noget til fælles med de hold, der ligger og kæmper om metal, for det er bestemt ikke alle hold, der formår at få point, når spillet ikke er godt. Men det gør tophold - og det gør AGF.

Ude mod Esbjerg fB var AGF næstbedst - klart næstbedst endda - alligevel var det AGF, der kom foran 1-0 på mål af Mustapha Bundu, der blev udskiftet efter 35 minutter, fordi AGF spillede så dårligt. EFB kom tilbage på 1-1, men det var AGF's Mustafa Amini, der gjorde det til 2-1 i dommerens tillægstid.

Læs også:Hedlund om annulleret scoring: En kedelig kendelse

Det kan godt være, der var en grad af held involveret, men gode hold formår at få point i kampe, hvor de ikke præsterer specielt godt. Som AGF gjorde i Esbjerg søndag.

SønderjyskE er i store, store problemer

Krise er et ord, der må bruges om den situation, SønderjyskE befinder sig i. Klubben fra Haderslev tabte søndag med hele 0-3 ude mod Randers FC, og dermed står Glen Riddersholm bare med ét sølle point i de sidste seks Superliga-kampe.

Top seks er langt, langt væk, og SønderjyskE skal i stedet kigge nedad i tabellen, hvor man lige nu er fjerdesidst. Der venter to ekstremt vigtige kampe i de kommende runder - først hjemme mod Esbjerg fB, som SønderjyskE gerne skal holde under sig, derefter en hjemmekamp mod AC Horsens, som i denne runde gik forbi Glen Riddersholms hold.

De skal have noget ud af de to kampe, hvis de for alvor skal have sig en rolig juleferie og efterfølgende sæsonopstart.

Læs også:Falk om vild Fischer-jubel: Måske er han stadig ude på Øster Alle

Læs også:FCK-keeper jubler efter derbysejr: Svært at sætte ord på

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - Silkeborg IF

---------------------------

Se masser af fede Europa League-kampe med Tottenham, Arsenal, Leicester og Napoli på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus