• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Discovery angriber YouSee: Konkurrenceforvridende og diskriminerende

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Krigen raser fortsat mellem YouSee og Discovery Networks.

Af Ole Hoffskov

YouSee oplyste tidligere onsdag i en pressemeddelese, at man ikke er lykkedes med at nå til enighed med Discovery Networks om en aftale, der sikrer, at Discoverys kanaler bliver en del af det nye bland selv-tilbud hos YouSee i det nye år, og dermed forsvinder Discoverys 11 kanaler fra YouSee fra 1. januar - set med fodbold-briller går det både ud over Superliga-kampe og det danske landshold.

YouSee har altså opgivet at lave en aftale med Discovery Networks inden nytår, men håber stadig, at parterne kan nå til enighed på et tidspunkt. Det virker dog til at have lange udsigter.

Læs også:Ingen løsning i år: Superliga-kampe og landsholdet forsvinder fra YouSee

I en pressemeddelese retter Discovery en skarp kritik af YouSee.

- Realiteten er, at YouSee efter vores opfattelse ganske enkelt bruger deres dominerende markedsposition til at forsøge at skubbe os ud af det danske tv-marked. Vi har den seneste måned genoptaget forhandlingerne med YouSee i håb om at lande en aftale. Men YouSee har i deres tilbud gjort det meget klart, at de ikke ønsker at betale for vores indhold på rimelige og ikke-diskriminerende vilkår, siger Christian Kemp, adm. direktør i Discovery Networks Danmark, og fortsætter:

Læs også:Ekspert om FCK's rekordindkøb: Han har været smertefuldt ordinær

- YouSees opførsel i hele denne forhandlingsproces, der har kørt siden foråret, har i vores optik været diskriminerende og konkurrenceforvridende. Faktum er, at vi ikke forlanger prisstigninger på vores indhold, og vi har af flere omgange forsøgt at komme med forskellige bud på, hvordan vi kunne lande en rimelig aftale med YouSee. Det står derfor meget klart, at YouSee forskelsbehandler os som kanalgruppe, da vi åbenbart er den eneste broadcaster med indhold, som de ikke vil betale en fair pris for.

Læs også:Divisionsforeningen: TV-konflikt giver størst problemer for Yousee

Læs også:Tv-station slår fast: Landsholdet forsvinder fra 1 mio. danskeres tv-pakker

Læs også:DBU og DIF advarer efter tv-krig: Dybt problematisk og beklageligt

Superliga

Mere Superliga

Fokus