• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Divisionsklub sender anmodning til DBU: Vil være DM-vinder - for 92 år siden

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

B93 har sendt en officiel anmodning til DBU om at bliver anerkendt som dansk mester - i 1928. Der blev nemlig ikke uddelt noget mesterskab det år.

Af Anders Dehn

I øjeblikket frister B93 en tilværelse i 2. division, men historisk set er klubben en af dansk fodbolds sværvægtere. Kun KB, FC København og Brøndby IF har vundet flere mesterskaber end Østerbro-klubben med ni af slagsen. Men nu vil B93 have nummer ti, skriver Politiken.

Planen er dog ikke i første omgang en bemærkelsesværdi opstigen gennem rækkerne, men en historisk korrektion. For B93 har sendt en anmodning til DBU om at blive anerkendt som danske mestre i 1928.

Læs også:Divisionsspiller: Jeg skulle ikke både miste min mor og pladsen på mit hold

Dengang fik ingen klub tildelt mesterskabet, men det vil B93 have rettet op på. Nu skal DBU's hædersbevisningsgruppe og siden bestyrelse tage stilling til anmodningen, bekræfter vicedirektør Kenneth Reeh over for Politiken.

- Det er jo meget naturligt, at klubben gerne vil have retten til at bære den ekstra stjerne, og ud fra et fodboldfagligt synspunkt er det da også en underlig nulløsning, man kom frem til dengang. Jeg kan se tre helt plausible udfald, som B93 også selv har oplistet: at B93 får tildelt mesterskabet, at alle tre klubber bliver kåret som mestre, eller at beslutningen fra dengang fastholdes, siger Reeh.

Læs også:Superliga-boss: Alle er skræmt til døde

Dengang for 92 år siden blev mesterskabet afgjort ved en slags finalestævne, hvor fem klubber deltog. B93, B 1903 og Frem endte dog alle med lige mange point, og da man aldrig fik afviklet omkampene, endte sæsonen 1927/28 altså uden danmarksmester.

Danske klubber må spille med en stjerne over klublogoet for hver fem mesterskaber, de har vundet. B93 kan altså sy endnu en stjerne på trøjerne, hvis klubben har held med sin anmodning til DBU.

Læs også:UEFA-chef om afslutning: Sæsonerne kan være tabt

Læs også:Superliga-jagten kan slutte brat: Har ikke brugt ét sekund på det

Læs også:Nyt møde om Superliga-afslutning: Vi skal have fundet en måde at spille færdig

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus