Dobbelt op på Dal Hende i FCM-sejr

FC Midtjylland så rødt, men vandt alligevel i Hobro med 2-1.

FC Midtjylland fik søndag den tredje sejr på stribe i dette forår, da de besejrede Hobro IK på udebane.

På papiret lignede det da også en sikker sejr til de formstærke gæster, men hjemmeholdet gav ulvene kamp til stregen gennem alle 90 minutter.

Det lignede ellers den afklapsning, som man på forhånd kunne have forventet, da Marc Dal Hende, som var tilbage i FCM's startopstilling efter bare fem minutter bragte Jess Thorups tropper i front. 1-0.

Gæsterne tog kontrollen over kampen, men Hobro kæmpede bravt og gjorde det svært for FC Midtjylland at skabe chancer. Særligt i slutningen af første halvleg viste hjemmeholdet god energi og fight, men havde heller ikke selv nemt ved at bryde igennem modstanderens defensiv.

Anden halvleg fortsatte i samme spor, men med en halv time igen ændrede kampbilledet sig, da Frank Onyeka urutineret nedlagde Frans Dhia Putros og fik tildelt sit andet gule kort.

Udvisningen så dog umiddelbart ikke ud til at sætte spor hos gæsterne, der kort efter fordoblede føringen. Gustav Wikheim kom afsted i en omstilling i højre side og fra baglinjen lagde han den skråt tilbage til Marc Dal Hende, der kom stormende i andenbølgen og knastørt sparkede bolden i nettet. 2-0.

Hobro reagerede prompte ved at sende Sebastian Grønning og Jacob Tjørnelund på banen, men få minutter senere blev ondt værre for Thomas Thomasberg. Den netop indskiftede Tjørnelund pådrog sig nemlig et vrid i knæet, og så måtte han udskiftes.

Hjemmeholdet fik lagt et forsigtigt tryk på gæsterne, men havde fortsat svært ved at bryde igennem Midtjyllands defensiv. Det krævede derfor en individuel præstation at komme tilbage i opgøret, og den stod Frans Dhia Putros for med syv minutter igen, da han fremtvang et frispark ude foran feltet og selv sparkede bolden op i hjørnet efterfølgende. 2-1.

Hobro fik dog ikke scoret yderligere, og FC Midtjylland snuppede derfor sejren.