• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Dommen er faldet: FCK-fans skal i fængsel for overfald på Brøndby-fans

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Seks tilhængere af FC København overfaldt i august 2018 en gruppe Brøndby-fans efter et derby. Det skal de nu i fængsel for.

Af Anders Dehn

Forude venter enten ti eller otte måneders fængsel for seks FC København-tilhængere. Det har Københavns Byret idømt dem, efter de overfald og berøvede tre Brøndby-fans efter et derby i august 2018, skriver Ekstra Bladet.

Der var syv tiltalte FCK'ere, men retten fandt det ikke bevist, at den ene af dem deltog i overfaldet og røveriet. Derfor frikendte den ham. Fire af de øvrige skal ti måneder i fængsel, mens to af FCK'erne skal otte måneder bag tremmer. Straffen var hårdere, fordi de fire blev dømt for grov vold.

Læs også:FCK-stopper med selvtillid før Celtic: Det er 50-50

- Jeg er yderst tilfreds, idet dommen - på nær den ene frifindelse - fulgte anklagemyndighedens påstand, siger anklager Mette Albrechtsen til Ekstra Bladet.

Umiddelbart efter overfaldet i 2018 lagde en af de forurettede et opslag på Facebook, hvor han dokumenterede sine egne skader. Han skrev også, at 25-30 FCK-fans var steget på S-toget og havde overfaldt ham og hans ven.

Læs også:Udelukker aftale: Johan Larsson ikke en del af Brøndby i foråret

- Vi var langt fra de eneste i toget, så nu vil vi gerne bede om hjælp fra blandt andre de øvrige passagerer i toget. Hvis du har set noget, så tøv endelig ikke med at kontakte Københavns Politi, skrev han.

Overfaldet og røveriet, der kostede Brøndby-fansene deres blågule tøj, skyldtes næppe dårligt humør hos overfaldsmændene. FC København vandt nemlig kampen 3-1 på mål af Robert Skov, Nicolaj Thomsen og Viktor Fischer.

Læs også:Optakt: FC København - Celtic FC

Læs også:Medie: FCK sælger Pieros Sotiriou øjeblikkeligt

Læs også:Niels Frederiksen: FCM og FCK er bedre end alle andre i ligaen