• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Dommerhjælp på vej? Superligaen kan få VAR allerede til næste år

Går alt vel, får Superligaen hjælp fra videodommere fra sommeren 2020, siger Divisionsforeningen. Først skal det dog undersøges, om det kan betale sig.

Af Anders Dehn

Alt afhængig af hvordan man ser på brugen af videodommere, er der godt eller dårligt nyt på vej til Superligaen. Allerede fra sommeren 2020 kan VAR, video assistant referee, blive en del af Danmarks bedste fodboldrække.

Det er direktøren for Divisionsforeningen, Claus Thomsen, der siger til Jyllands-Posten, at han håber, at det kan komme i brug fra begyndelsen af 2020/21-sæsonen. Først skal de dog undersøge, om det kan betale sig.

Læs også: Dansker efter fem VAR-mål i samme kamp: Nogle gange er det for meget

- Det er ikke bare at sætte sig ned og finde plusser og minusser. Det er omfattende og meget regelbundet, men vi er positivt indstillede. Hvis det ser fornuftigt ud, er vi klar til at trykke på knappen og gå i gang, siger han til avisen.

Direktøren anslår, at det vil koste 15 millioner kroner om året at anvende VAR, efter det er blevet implementeret. De udgifter går blandt andet til det tekniske udstyr og de lønninger, som de ekstra dommere, som sidder i videorummet, skal have.

VAR anvendes allerede i Champions League, Bundesligaen i Tyskland, La Liga i Spanien og den nordamerikanske MLS. I efteråret sagde den tidligere Randers-keeper David Ousted således om brugen af videohjælpen til dommerne:

- På den ene side får dommerne noget hjælp til at lave de rigtige beslutninger, som jeg synes er rigtig, rigtig godt. Der er simpelthen situationer i nutidens fodbold, der går for hurtigt til, at de kan nå at se det. Når det er kampafgørende ting som "Er den bold inde eller ikke inde? Eller der straffe eller ikke straffe?", der bliver rettet, så har jeg det sådan, at det er det rigtige for fodbolden.

- På den anden side er det meget underligt at score et mål og juble for så fem sekunder senere at falde fuldkommen ned, fordi han skal over og kigge på en videoskærm - og så juble igen, hvis man får målet. Det tager lidt af spontaniteten af jubelscenerne.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.