• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

"Don Ø" om tidligere FCK-træner: Spillerne var ved at pisse i bukserne

Foto: Getty Images

Roy Hodgson satte skik på en forkælet FC København-trup, mener Flemming Østergaard. Han kunne skælde ud, så spillerne var ved at lade vandet ufrivilligt.

Af Anders Dehn

Da Roy Hodgson kom til FC København i 2000, havde klubben ikke vundet mesterskabet i syv år. Men englænderen fik hurtigt og effektivt sat skik på spillertruppen, siger daværende klubdirektør Flemming Østergaard til Ritzau.

Hodgson var en hård mand, der uddelte skideballer, som spillerne sent skulle glemme. Men det var netop det, der var brug for; høje krav og konsekvens, hvis man ikke levede op til dem.

Læs også:Zuma vil sende søn til FCK: Jeg behøver ikke engang kontakte dem

- På det tidspunkt havde vi en utrolig forkælet spillertrup, som ikke var topprofessionel. Det gjorde Roy dem. Man kan kalde det management by fear, hvis man sammenligner med erhvervslivet. Han kunne skælde spillere ud, så de var ved at pisse i bukserne. Men det virkede, og det var det, vi havde brug for, siger Flemming Østergaard til Ritzau.

FC København vandt mesterskabet i Roy Hodgsons første og eneste sæson i klubben. Efterfølgende hentede Udinese ham til Italien, og siden har han haft en lang række trænerjobs, blandt landstræner for England. I dag træner han Crystal Palace i Premier League.

Læs også:FC København overvejer nye transfermål: Virkelig attraktive spillere

Mesterskabet blev desuden startskuddet til det, der må siges at være FC Københavns årtusinde indtil videre. Klubben har vundet 12 af de 20 mesterskaber, der er uddelt siden 2000.

Det bliver dog næppe til mesterskab nummer 13 i dette årtusinde i denne sæson. Såfremt den bliver spillet færdig, skal FCK hente 12 point på FC Midtjylland på 12 spillerunder.

Læs også:Overblik: Hvem træner, og hvem træner ikke i Superligaen?

Læs også:Superliga-træner frygter for skader: De tackler jo ikke nogen

Læs også:FCK-boss i vildt angreb på "Don Ø": En lystløgner af værste skuffe