Duncan strålede i FCM-sejr

FC Midtjylland holder fast i ni-pointsforspringet i Superligaens top efter en 3-0-sejr over Esbjerg.

Lørdag var det Katy Perry, der imponerede i en af Messecenter Hernings bygninger i Boxen. Søndag var det Morten Duncan Rasmussen på MCH Arena, der glimtede som en superstjerne.

FC Midtjylland kom foran efter bare ni minutters spil, da Jakob Poulsen sendte et frispark midt på EfBs banehalvdel ind i feltet til netop Morten Duncan, der headede Ulvene i front.

Det var igen Duncan, der gjorde det til 2-0 for Midtjylland. Men forinden skulle han lige sparke en halv friløber forbi mål. Da bolden blev givet op af EfB fik FCM hurtigt bolden under kontrol igen, hvor Duncan blev sendt afsted på en "hel" friløber, som han scorede fladt på via stolpen.

FCM havde muligheden for at lukke kampen helt efter 63 minutter, da de blev tilkendt et straffespark, men Sylvester Igboun valgte - efter at have fintet målmanden til den forkerte side, at sparke forbi.

Den blev dog endeligt lukket efter en ny dødbold. FCM havde frispark på kanten af feltet, som EfB ikke fik clearet ordentligt. Sparv fik fat i den, og via et kikset skud endte bolden ved Igboun på baglinjen, der løftede bolden ind foran stregen, hvor Andersson fik mast bolden over stregen.

Med sejren er FCM fortsat foran med ni point ned til FCK på andenpladsen, mens EfB er niendepladsen, inden OB møder FC Vestsjælland mandag, hvor fynboerne kan rykke forbi Esbjerg med en sejr.

Kampen bar dog også præg af, at Esbjerg spillede pokalkamp i midtugen, hvorfor de havde svært ved at true midtjyderne i hele kampen.