• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Ebbe Sand vil have flere danskere i Brøndbys trup

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndbys nye sportsdirektør har blandt andet fokus på at få flere danskere i truppen.

Af Ole Hoffskov

Brøndby IF kom for alvor på dagsordenen i starten af december, da de blå-gule som det første hold i Superligaens historie stillede op med 11 udenlandske spillere til en kamp i Danmarks bedste fodboldrække. Fire tyskere, to svenskere, to kroatere, en finne, en bosnier og en polak udgjorde startopstillingen mod Hobro i et opgør, Brøndby vandt 1-0.

I slipstrømmen på den kamp fulgte en debat om Brøndbys talentsatsning Masterclass, og hvorvidt niveauet er højt nok hos talenterne på Vestegnen. Alexander Zorniger udtalte i den forbindelse, at han mener, niveauet aktuelt ikke er til, at spillerne fra Masterclass kan gå ind og begå sig i toppen af dansk fodbold. 

Læs også: Brøndby-ejer gør transferstatus: Havde gerne forstærket os allerede nu

Både Masterclass og danske islæt i Brøndby-truppen er et fokuspunkt hos klubbens nytiltrådte sportsdirektør Ebbe Sand.

- Der var tre danskere i startopstillingen i dag (i går, red.), og vi sluttede med fem danskere i den seneste træningskamp, og det er klart, at jeg har fokus på at få flere danskere i truppen. Det håber jeg, vi lykkes med, men det handler selvfølgelig om kvalitet - dem, vi har, skal være de bedste, siger Ebbe Sand til Canal 9.

I det netop overståede transfervindue sagde Brøndby farvel til tre danskere og tre udlændinge, mens Simon Hedlund og Luke Singh fra henholdsvis Sverige og Trinidad og Tobago kom til. 

Alt i alt var det et roligt transfervindue, og det passede sportsdirektøren fint.

- Jeg synes, det er vigtigt at skabe kontinuitet på holdet. Der var stor udskiftning i truppen i sommer, og derfor har vi heller ikke gjort ret meget i forhold til at få nye ind på holdet. Hedlund er en klar forstærkning, som jeg ser det, og så kan vi kigge frem mod næste transfervindue, som vi allerede er i gang med nu, men jeg har det fint at gøre truppen lidt mindre samtidig med, at vi får set nogle af de unge an, siger Sand.

Sportsdirektøren nød at følge Simon Hedlund i svenskerens debut for Brøndby. Offensivspilleren var involveret i mange ting i 3-3-kampen mod FC Nordsjælland.

- Jeg synes, det var en fremragende debut. Han var med i alle tre mål, så det var en mere end godkendt debut, lyder det fra Ebbe Sand.

Brøndby IF er på tredjepladsen i Superligaen. 

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: Randers FC - SønderjyskE

Efter skuffelsen mod FC Nordsjælland skal Randers FC forsøge at rejse sig mod SønderjyskE, der er startet sæsonen for...

Mere Superliga

Fokus