EfB overhaler Brøndby i Superligaen

EfB diskede op med flot angrebsspil, da de vandt med 2-1 over Brøndby, som selv havde svært ved at få offensiven til at fungere.

EfB og Brøndby mødtes søndag aften i en kamp, som løftede esbjergenserne op på en fordelagtig position i Superligaens grundspil, da de nu er på tredjepladsen i landets bedste række - ét point foran netop Brøndby.

Det er oprykkerne fra Sydvestjylland efter en sejr på 2-1 over de blågule fra den københavnske vestegn i et opgør, hvor sidste sæsons sølvvindere havde enorme vanskeligheder med at komme til chancer.

Sådan var det bestemt ikke for EfB. Det var lige omvendt, og i kampens første del havde Esbjerg-klubbens rumænske angriber Petre en god mulighed, da Benedikt Röcker fumlede med bolden og lod den gå igennem sine egne ben. Den høje tysker kunne dog ånde lettet op, da Petre sparkede forbi mål.

Her var der dog kun tale om et advarselsskud, da EfB's Mathias Kristensen efter et kvarters spil fandt den finske midtbanemotor, Joni Kauko, inde foran mål. Her diskede finnen op med et særdeles frækt og elegant mål, hvor han styrede bolden ind med hælen bagom sit støtteben.

Kort efter var den gal igen, hvor Mathias Kristensen selv kunne have scoret, men det blev ikke til flere mål i første halvleg, hvor Brøndby ikke havde et eneste forsøg på mål.

Sådan var det ikke for EfB, som fortsatte stilen efter pausen, hvor det blev til 2-0 efter fire minutter af andet akt. Her var det Petre, som rettede ettede dermed op på sine missere i første halvleg med et tørt hug i netmaskerne efter fornemt forarbejde af Jacob 'Lungi' Sørensen.

Det kunne sagtens være blevet endnu værre for Brøndby, da Petre var på vej mod en friløber kort efter. Men der blev dømt offside på angriberen til trods for, at han stod på egen banehalvdel, da afleveringen blev sendt afsted.

I anden halvleg lykkedes det for Brøndbys offensiv at blive noteret for en del flere afslutninger, men det var først i kampens sidste minutter, at de blev virkelig farlige - og efter et hurtigt hjørnespark lykkedes det for Benedikt Röcker at få reduceret til 2-1.

Tyskeren havde endvidere en god chance for at score endnu engang kort efter, men mere blev det ikke til, og Esbjerg-mandskabet kunne derfor tage sejren og de tre point.

Esbjergs vej mod en plads i mesterskabsspillet går i næste runde forbi Hobro, mens Brøndby skal møde Randers på hjemmebane.