• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Michael Christiansen

EfB-træner vil lave en ny FCK-kamp mod Lyngby: Målet er tre point

Foto: Getty Images

Lars Olsen ved, det bliver svært på Lyngby Stadion, men Esbjerg-spillerne har selvtilliden i orden efter seneste superligakamp.

Af Michael Christiansen

Succesoplevelser giver tro på tingene, og tro kan flytte bjerge.

Det er naturligvis ikke ensbetydende med, at Esbjerg får en sejr i Lyngby på søndag, men forudsætningerne er i hvert fald til stede.

Superligaens nummer 13, Esbjerg fB, overraskede nemlig stort ved at besejre F.C. København i forårsåbneren i sidste weekend, mens Lyngby tabte 0-2 til FC Midtjylland.

Det er især de gode takter mod F.C. København, der gør Esbjerg-træner Lars Olsen til optimist.

Læs også:Superliga-powerranking: Brøndby rykker op - OB famler i dybet

- Vi tager til Lyngby for at følge op på vores præstation mod FCK, som var rigtig god. Vi stod godt i kæderne med et solidt fundament, ligesom vi fik skabt tilstrækkeligt med chancer fremme på banen. Disse takter bliver vigtige at videreføre mod Lyngby, siger han til EfB’s hjemmeside.

- Vi kommer med stor tro på tingene og et mål om hente tre point med hjem til Esbjerg, siger Lars Olsen.

Han ved dog også godt, at det ikke er gjort med charme, selvtillid og lækkert spil alene. Der skal også arbejdes hårdt. For Lyngby er gode på hjemmebane, hvor de kongeblå har hentet 22 point, hvilket kun er overgået af tre hold i rækken. Og Esbjerg har omvendt kun hentet fire point på udebane i denne sæson.

- Vi kommer til at møde et rigtig godt hold, som har mange dygtige spillere, og gerne vil spille fodbold langs jorden. Samtidig har Lyngby en god hjemmebane, hvor man som modstander skal kæmpe hårdt for at få point, så der er ingen tvivl om, at det bliver svært at tage en sejr, siger Lars Olsen.

Læs også:Optakt: AaB - Brøndby IF

Han fastslår dog, at Esbjerg har gode kort på hånden. Holdet har endda fået flere strenge at spille på efter januars transfervindue.

- Vores nye spillere gik utroligt godt ind på holdet og i vores taktik i premieren, selvom vi havde haft relativt kort tid til at forberede os. Derfor er hver dag på træningsbanen i øjeblikket afgørende for, at vi bevæger os i den rigtige retning, og vi har fået en uge mere på kontoen nu.

- Af den årsag glæder vi os til søndag og til at møde Lyngby, hvor vi vil give alt for et godt resultat, siger Lars Olsen.

EfB’s kamp mod Lyngby fløjtes i gang søndag klokken 14.00 på Lyngby Stadion.

Læs også:DBU-boss ser faresignaler i mange udenlandske ejerskaber

Læs også:Tidligere Hobro-chef: Jeg ville få panderynker

Læs også:FCK-stopper om Solbakkens tale i pausen: Et godt spark i røven

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus