• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Morten Jørgensen

Efter Bartolec-køb: Solbakken bekræfter Ankersen-farvel

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Københavns køb af Karlo Bartolec er en konsekvens af, at Peter Ankersen forlader klubben.

Af Morten Jørgensen

Der bliver hård kamp om pladsen som højre back hos FC København i næste sæson.

Både Guillermo Varela og Karlo Bartolec er blevet hentet til klubben med en ambition om fast spilletid, og de to forsvarsspillere behøver ikke bekymre sig om Peter Ankersen, for danskeren kommer ikke til at være i FC København næste sæson.

- Vi ved, at Peter Ankersen forlader os denne sæson, og vi har Varela på samme position, men vi er bevidste om, at hverken Varela eller Bartolec er klar til at spille samtlige kampe i næste sæson. Derfor har vi brug for at være dækket stærkt ind på den position, og det er vi nu, fortæller Ståle Solbakken til FC Københavns hjemmeside.

- Vi har haft en lidt smal trup denne sæson, og planen er derfor at arbejde os hen mod en lidt bredere trup til den kommende sæson, og her er tilføjelsen af Bartolec et fint skridt.

Den kroatiske højre back har i de seneste tre sæsoner udviklet sig hos FC Nordsjælland, hvor han til tider har været at regne som en af ligaens absolut bedste backs, men Ståle Solbakken ser fortsat et uudnyttet potentiale i forsvarsspilleren, der kan blive forløst hos de danske mestre.

- Bartolec er en dynamisk og aggressiv højre back med store offensive kvaliteter. Han er fysisk stærk og har en stor løbekapacitet. Han er stadig ung, men har allerede spillet relativt mange kampe for FCN og lidt international fodbold med både dem og landsholdene i Kroatien.

- Vi tror, at vi kan bygge endnu mere på Bartolec, og at han blandt andet taktisk og defensivt kan lære nogle ting hos os, der kan gøre ham endnu mere komplet. Han skal tilpasse sig vores måde at spille på, og det kommer til at kræve lidt tid, men vi glæder os over, at han er klar på den udfordring, der venter ham her, siger Ståle Solbakken.

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.